werekdwijde portofoon dekking - landelijke portofoon dekking

Update 31-10-2017 : Voor uitgebreide informatie over Smart Portofoons klik op www.smartportofoon.nl

De wereld op zijn kop met dit internationaal dekkend portofoon netwerk. Op zeer korte termijn gaan wij het wereldwijd bekend maken, het nieuwe Smart Portofoon platform van PortofoonWEB. Voor nu alvast de high lights van dit fenomenale systeem. Dit nieuwe platform is in 2016 uitvoerig getest en gaat het nieuwe landelijk en zelfs internationaal dekkend trunking portofoon systeem worden. Bij gebruik makend van de juiste telecom provider bied dit een landelijke dekking van ca 98%, vele malen hoger, goedkoper en meer functionaliteit dan bijvoorbeeld het Entropia portofoon netwerk. Daarnaast bied het een uitzonderlijk aantal extra mogelijkheden waarvan vele gratis zijn binnen het Smart Portofoon abonnement. 

Een tijdje geleden in de test fase hebben wij al eens een balletje op gegooid omtrent Smart Portofoon bij Virtual Trunking via onze marketing kanalen. Diverse klanten hebben daarna direct contact met ons opgenomen. Samen met deze klanten hebben wij een real live test omgeving opgezet die voor de volle 100% tevredenheid is geslaagd. Het nieuwe Smart Portofoon platform maakt gebruik van het bestaande 2G / 3G / 4G LTE GSM netwerk en niet van traditionele UHF of VHF frequenties. Afhankelijk van de gekozen GSM provider en sim kaart heeft u een landelijke of zelfs internationale dekking met uw portofoon. Kortom als u de vraag heeft wat is het bereik?, daarop hebben wij een simpel antwoord maximaal de aarde rond 20.038 Km  Zolang u een data verbinding heeft met de Smart Portofoon op wifi of mobiele GSM netwerk abonnement dan is het bereik onbeperkt.

Het grote voordeel van dit nieuwe Smart Portofoon systeem is dat u geen vergunning nodig heeft en dat alle faciliteiten zoals binnen een professioneel portofoon trunking systeem u standaard worden aangeboden. Denk aan centrale meldkamer software dat als standaard behoort in het Smart Portofoon abonnement.  Het voordeel van deze meldkamer software, ook wel dispatch software genoemd is dat u bij gebruik van GPS Smart Portofoons precies kan zien waar elk persoon zich bevindt. U heeft dus automatisch een GPS tracking volg systeem, gesprekken kunnen gemakkelijk opgenomen worden bij calamiteiten. Video beelden kunnen doorgestuurd worden en opgenomen, u kunt een gebied selectie maken van gebruikers waarmee u vanuit de meldkamer software snel kunt communiceren. Er kunnen gesprekken plaats vinden via het smart portofoon platform als via het bestaande gsm netwerk en daarbinnen kun je gebruik maken van conference calls. De centrale meldkamer heeft voldoende aan een goede internet verbinding, juiste installatie van de software en goede headset om professioneel alles aan te sturen met volledig overzicht van alle gebruikers. 

Alle gesprekken die plaats vinden binnen het Smart Portofoon netwerk zijn versleuteld en er is geen beperking in de aan te maken groepen of niveaus met de nodige prioriteiten. Zaken als emergency calls zijn eenvoudig in te stellen en via de meldkamer software ziet u gelijk waar er een nood oproep is eventueel met direct live beelden van het incident. Alle gesprekken, beelden, tekst berichten worden naar wens automatisch opgeslagen inclusief log gegevens voor het aanleveren van eventueel bewijsmateriaal. 

Bepaalde toestellen kunnen zo ingezet worden dat zij gebruik maken van het Smart Portofoon netwerk maar door gebruik te maken van een sim kaart kunnen bepaalde modellen ook gewoon als mobiele telefoon gebruikt worden wat kosten als een dubbel gsm abonnement bespaart. Dit heeft ook als voordeel dat gebruikers maar een toestel bij zich hoeven te dragen die zowel telefoon als portofoon is. In combinatie met de gratis dispatch software zijn ook full duplex gesprekken geen beperking zelf in combinatie met full duplex groep gesprekken om snel met een groep mensen to the point te komen. Via de dispatch software kun je ook electroinic fencing gebruiken om te zorgen dat mensen zich niet buiten het aangewezen gebied gaan bevinden.  

Bovenstaande zaken zijn slechts een klein aantal voorbeelden wat dit systeem heeft te bieden. Groot voordeel van dit systeem is dat u gebruik maakt van het huidig landelijk dekkend netwerk van uw GSM provider of het dekkend wifi netwerk binnen uw organisatie. Voor dat laatste maakt u geen GSM abonnement kosten, slechts alleen de kosten voor het Smart Portofoon netwerk. Voor dit nieuwe netwerk hebben wij een aantal modellen varierent van eenvoudig tot wat complexere toestellen compleet met toetsenbord, display en GPS tracking.

Update 31-10-2017 : Voor uitgebreide informatie over Smart Portofoons klik op www.smartportofoon.nl

De kosten voor het Smart Portofoon systeem zijn als volgt opgebouwd: 
- Aankoop Smart Portofoon
- Maandelijks kosten SIM kaart met minimaal 500mb data. Bij gebruik makend van alleen Wifi niet nodig
- Maandelijks kosten Smart Portofoon Virtual Trunk Netwerk
- Maandelijks kosten voor gebruik Smart Portofoon dispatch console (centrale meldkamer) software

Abonnementen zijn op basis van minimale contract duur 12 maanden. Na de 12 maanden wordt het contract automatisch verlengd met een opzegtermijn van 3 maanden. De kosten voor het abonnement worden elke maand vooraf gefactureerd. Bij het abonnement zijn niet mee berekend de kosten voor installatie, implementatie en eventuele trainingen. 

Op korte termijn gaan wij meer de diepte in op het Smart Portofoon systeem en worden op de nieuwe website alle details besproken. Heeft u op dit moment vragen of wilt u een demo bij ons op kantoor neem dan contact met ons op. 

Lees ook de volgende artikelen over Smart Portofoons:
- Welke Abonnement vormen zijn nodig en beschikbaar voor het Smart Portofoon netwerk
- Smart Portofoons met landelijke dekking. De modellen en abonnementen
- Product overzicht
- De 25 voordelen van een Smart Portofoon ten opzichte van traditionele Portofoons of Entropia
- Smart Portofoons als beveiligingssysteem

 


Terug naar blog overzicht: