25 voordelen Smart Portofoon
Algemeen

25 voordelen Smart Portofoon

De 25 voordelen van een Smart Portofoon t.o.v. tradiotionele Portofoons. 

Update 31-10-2017 : Voor uitgebreide informatie over Smart Portofoons klik op www.smartportofoon.nl


De voordelen van een Smart Portofoon
1: Vergunning vrij
2: Geen kosten infrastructuur
3: Landelijke dekking met simkaart en Wifi
4: Europese dekking met simkaart (Roaming) en Wifi
5: Internationale dekking simkaart (Roaming afhankelijk provider) en Wifi
6: GPS Tracking
7: Centrale meldkamer software met ontzettend veel mogelijkheden
8: Lage vaste kosten
9: Geen huur voor portofoons maar koop (Snelle ROI)
10:Telefoon en Portofoon in een toestel ( VT26 & VT88 )
11: Superieure audio kwaliteit beter dan traditioneel digitaal portofoons
12: Uitstekende dekking beter dan Entropia
13: Gebruik maken van Wifi
14: Beveiligde communicatie
15: Tekst berichten sturen ( VT26 en VT88 )
16: Opzettijd tussen de 300 en 500 ms. 
17: Rode knop noodoproepen direct plaatsen
18: Group calls
19: Private calls
20: Priority calls
21: Grootste commerciële portofoon netwerk wereldwijd
22: Duidelijk inzicht in de maandelijkse kosten
23: Eigen netwerk
24: Foto en live video streaming
25: Ruim aanbod in diverse toestellen 

Smartportofoon is vergunning vrij 
Geen maandelijkse kosten voor het betalen van een vergunning aan Agentschap Telecom, geen hinder van andere gebruikers. 

Met smartportofoon geen kosten infrastructuur
U heeft geen kosten in het beheer van een eigen infrastructuur zij het gebruik maken van diverse repeater systemen of trunking netwerken of het in beheer of huren van tijdelijke repeaters op locatie.

Landelijke dekking met Simkaart en Wifi
Bij gebruik makend van een goede Wifi verbinding of simkaart met date heeft u een landelijk bereik. Afhankelijk van de juiste provider is dit gemiddeld 98%

Europese dekking met simkaart en Wifi
Bij gebruik makend van een goede Wifi verbinding of simkaart heeft u een Europese dekking. Als u de simkaart gebruikt buiten Nederland worden er extra roaming kosten in rekening gebracht. Met de nieuw Europese wetgeving zijn deze kosten zeer laag. Vraag uw provider voor de exacte roaming kosten per land in de EU. Bij gebruik makend van Wifi zijn er geen extra kosten

Internationale dekking simkaart en Wifi
Bij gebruik makend van een goede Wifi verbinding of simkaart van de juiste provider heeft u een Internationale dekking. Als u een simkaart gebruikt buiten de EU zijn er extra roaming kosten aan verbonden. Vraag uw provider voor de exacte kosten per land buiten de EU. Bij gebruik makend van Wifi zijn er geen extra kosten. 

GPS Tracking met smartportofoon
Elk Smart Portofoon beschikt over GPS die u aan of uit kunt zetten. Met de centrale meldkamer software Dispatch software ook wel genoemnd kunt u exact op de kaart zien waar de gebruiker zich bevindt. 

Centrale meldkamer software
Gratis centrale meldkamer software. Het enige wat u betaald zijn de abonnement kosten voor het gebruik van deze professionele dispatch oplossing. Met deze software  kunt u exact zien waar de gebruikers zich bevinden, tekst berichten sturen, beheren van logs, video, foto, beeldbellen, conferenge calls, electronic defencing en nog heel veel meer mogelijkheden.

Lage vaste kosten
U betaald voor hetgeen u wilt gebruiken

Geen huur voor portofoons maar koop (Snelle Roi)
Wij verhuren geen oplossing maar bij ons koopt u de portofoons. Dit zorgt voor een snelle ROI, en duidelijk inzicht in de afschrijving en maandelijkse kosten. Geen gedoe met huur periode's waarbij de portofoon nooit uw eigendom wordt en u de gehele looptijd de portofoon 10x heeft betaald. Geen gedoe maar helder en transparant. 

Telefoon en Portofoon ineen
Als u kiest voor de dcall vt26 of vt88 dan heeft u een portofoon en telefoon in een. Geen gedoe meer met het rond lopen van twee toestellen u maakt gebruik van een unit waarmee u belt, gebeld kan worden en gebruikt als portofoon op ons Smart Portofoon platform. 

Superieure audio kwaliteit
Geen smurf geluiden als bij sommige slechte digitale portofoons maar helder en vol geluid zoals u ook gewend bent tijdens het bellen met uw GSM telefoon. 

Betere dekking dan Entropia
Doordat u met onze Smart Portofoons de keuze heeft zelf te bepalen welke GSM provider dat u kiest heeft u een gegarandeerde goede dekking. Over het algemeen hebben de meeste grote GSM providers een dekking van 98% in Nederland. Het bereik van uw portofoon is dus gelijk als het bellen met uw mobiele telefoon. Wat is het bereik? de aarde rond ca 20.038KM!  

Gebruik maken van Wifi
Bent u met de Smart Portofoon altijd in het bereik van een Wifi netwerk, bijvoorbeeld binnen uw bedrijf of winkel dan is het niet nodig een simkaart te nemen. Zolang de smart portofoon verbonden is met het internet Wifi heeft u verbiding met uw eigen Virtual Trunk netwerk

Beveiligde communicatie
Alle gespreken worden omgezet in data pakketten en verstuurd over het beveiligde GSM netwerk. Uw gesprekken zijn extra gecodeerd en veiliger dan al het andere standaard data verkeer over een GSM netwerk. 
 
Tekst berichten sturen
Met de Dcall vt26 en vt88 kunt u eenvoudig tekst berichten ontvangen en versturen. Ook vanuit de centrale meldkamer software kan eenvoudig naar elk toestel een tekst bericht gestuurd worden. Ideaal als opdracht bon, melding of andere korte opdracht.

Opzettijd smartportofoon
Binnen ca 300 a 500 ms is de verbinding opgebouwd. Dit houd in dat op het moment dat u de PTT knop indrukt binnen 200 a 500 ms afhankelijk van het netwerk de verbinding tot stand wordt gebracht, ook aan de andere kant van de wereld.

Rode knop noodoproep
Bij gebruik makend en juiste implementatie van de rode knop gaat er een alarm melding af.

Group calls
Op het moment dat u de PTT knop indrukt krijgen alle gebruikers binnen uw groep uw gesproken tekst door

Private calls
Binnen uw Virtual Trunk netwerk kunt u persoonlijk gebruikers contacten zonder dat anderen binnen de groep uw gesprek volgen. 

Priority calls
Hiermee geef u een prioriteit naar gebruikers of meldkamer

Grootste commerciële portofoon netwerk wereldwijd.
Er bestaat geen enkel ander portofoon netwerk wat zo snel en efficient werkt als het Smart Portofoon netwerk op Virtual Trunk.

Duidelijk inzicht in de maandelijkse kosten
Helder en transparant weet u van te voren wat de maandelijkse vaste kosten zijn voor het gebruik van het Smart Portofoon netwerk.  

Eigen netwerk
Smart Portofoon maakt gebruik van een eigen netwerk  met server gehost in Nederland wat zorgt voor een maximale uptime en zonder noemenswaardige vertragingen. 

Foto en video streaming
Met de toestellen van dcall vt26 en vt88 is het mogelijk om foto's en video streaming te gebruiken. Voordeel van videostreaming is dat bij calamiteiten direct meegekeken kan worden vanuit bijvoorbeeld de centrale meldkamer om een helder en duidelijk beeld te krijgen van de situatie. Ook beeld bellen behoord tot de mogelijkheden binnen het Smart Portofoon netwerk.

Ruim aanbod in diverse toestellen
Wij bieden een ruim aanbod in toestellen voor gebruik van ons netwerk. Van een eenvoudige portofoon zonder display en toetsenbord t/m een smart phone die IP68 stof en waterdicht is. 

Bent u als organisatie nog niet volledig overtuigd van het Smart Portofoon systeem neem dan contact met ons op voor een test bij u op bedrijf of demo bij ons op kantoor. Wij zijn er van overtuigd dat dit de juiste oplossing is voor elke professionele organisatie die opzoek is naar een mien dobbelsteen proof portofoon netwerk met landelijke dekking of zelfs ver daarbuiten. 

Update 31-10-2017 : Voor uitgebreide informatie over Smart Portofoons klik op 
www.smartportofoon.nl

Lees ook de volgende artikelen over Smart Portofoons:
Smart Portofoons met landelijke dekking. De modellen en abonnementen
-
 Portofoons met landelijke dekking en GPS tracking. Zelf internationale dekking met Centrale Meldkamer
-
 Product overzicht
-
 Abonnementen voor Smart Portofoon
Smart Portofoons als beveiligingssysteem

Terug naar blog overzicht: