4G 3G/ Wifi portofoon
Algemeen

4G 3G/ Wifi portofoon

Ontdek hier de onbegrensde mogelijkheden

Ze zijn al bijna niet meer uit Portofoonland weg te denken. De 4G / Wifi portofoons. Deze portofoons hebben veel weg van een smartphone. Maar hebben als belangrijke uniek kenmerk een Push to talk button (spreekknop). 

Hoe werkt het een netwerk portofoon
Om aan de slag te gaan is er een portofoon nodig die geschikt is voor het 4G / Wifi netwerk. Op onze website hebben wij een groot aanbod van deze 4G / Wifi Portofoons. Bij deze portofoons is het mogelijk om een simkaart te gebruiken. Hier is het mogelijk om het 4G netwerk op te gaan. Met deze simkaart hebt u in principe in de hele wereld goed bereik.

Het grote voordeel van 4G/Wifi portofoons
En waarom nu een 4G / Wifi portofoon nemen en niet de traditionele portofoon. Het grootste voordeel zit in het bereik. Deze is oneindig te noemen. Zodra er de beschikking is over een 4G of Wifi netwerk kan er over de hele wereld worden gecommuniceerd. Een groot voordeel voor ontzettend veel verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de transportsector. Ineens is het mogelijk om met je portofoon vanuit je vrachtwagen wereldwijd contact te leggen met je collega in het magazijn. Maar ook het gemak voor beveiligingsbedrijven, hulpdiensten, en vele andere sectoren moeten we niet vergeten. Een 4G / Wifi portofoon biedt oplossingen voor bijna iedereen.

Portofoons in groepsgebruik
In tegenstelling tot een traditionele portofoon is het bij een 4G / Wifi portofoon mogelijk om een groepsgesprek aan te maken. Dit kan in veel situaties erg makkelijk zijn. Ook is het mogelijk om verschillende portofoons in aparte groepen te plaatsen. Op deze manier kan de communicatie optimaal verlopen. En mocht de groep niet meer nodig zijn. De groepen zijn na afloop ook weer te verwijderen. 

GPS op je portofoon
Voor 4G / Wifi Portofoons is het makkelijk om statusberichten en GPS locatie te delen. Deze functies zijn heel handig als toevoeging voor bedrijven die werken met een centraal meldpunt. Voor bijvoorbeeld hulpverleners en beveiligingsbedrijven is dit een mooie toevoeging. Op basis van positie van de portofoon snel handelen in situaties die daar om vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noodsituaties of gewoonweg bij een alarmmelding

Verschil Zello en Smartportofoon
De twee meest gebruikte mogelijkheden bij het gebruik van 4G / Wifiportofoons zijn ons eigen Smartportofoon Systeem en het Zello Systeem. Als we het hebben over ons eigen Smartportofoon Systeem dan praten we over een professioneel portofoon netwerk. Een netwerk wat veel wordt gebruikt door grote bedrijven. Communicatie met een eigen netwerk met landelijke en zelfs wereldwijde dekking. Voor veel bedrijven is dit al de oplossing gebleken om tot een perfecte vorm van communicatie te komen.
Het alternatief op ons eigen systeem is het 
Zello systeem. Zello biedt een vergelijkbare oplossing als ons eigen Smartportofoon Systeem. Het kan worden gebruikt op je eigen smartphone of via een smartportofoon. Een mooi en gratis systeem voor de minder professionele gebruiker, of voor diegene die een lager eisenpakket heeft.

Terug naar blog overzicht: