Aanvraag Portofoon vergunning
Algemeen

Aanvraag Portofoon vergunning

Een portofoon vergunning aanvragen bij het RDI

Hoe gaat het in zijn werk, een portofoon vergunning aanvragen:

U heeft besloten te gaan werken met vergunning portofoons, die vergunning vraag je aan bij Agentschap Telecom. Een vergunning kan echter alleen door bedrijven worden aangevraagd en niet door particulieren. Het formulier vul je volledig in en kun je op diverse manieren indienen. Zodra het is goedgekeurd ontvangt u daarvan een bevestiging met de portofoon frequenties die u mag gaan gebruiken. Voor het juist programmeren van uw portofoons hebben wij deze gegevens nodig. Wij kunnen ons voorstellen dat het volledig invullen van het formulier lastig is, met name een aantal technische vragen die gesteld worden. Klanten die bij ons de portofoons aanschaffen zullen wij hierin volledig begeleiden. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen of u stuurt ons het ingevulde formulier toe per email en dan vullen wij de technische gegevens voor u in. Klik op deze link voor het aanvragen van een zendvergunning.

Wat zijn de kosten van een zendvergunning:
De kosten van een zendvergunning bestaat uit twee delen, de aanvraag en de jaarlijkse kosten. De aanvraag van de vergunning kost u eenmalig ca 150,- euro en de jaarlijkse kosten bedragen ca 60,- euro. De vergunning voor uw portofoons is dan 5 jaar geldig. Gaat u samen met de portofoons ook een repeater of mobilofoons gebruiken dan zijn de kosten wat hoger, voor een exacte prijs adviseren wij u contact op te nemen met Agentschap Telecom.

U heeft een bedrijf met meerdere vestigingen door het land:
U dient dan per vestiging een vergunning aan te vragen.

Uw bedrijf is werkzaam door heel Nederland:
Bent u werkzaam door heel Nederland bijvoorbeeld als (beveiliging bedrijf) dan kunt u dat aangeven op de vergunning aanvraag. 

Er gaan meerdere portofoons gebruikt worden:
In tegenstelling tot Belgie wordt er in Nederland betaald per vergunning en niet per toestel. In deze maakt het dus niet uit of u 2 of 200 portofoons in gebruik heeft.

U wilt uw zendvergunning wijzigen:
U heeft besloten om nieuwe portofoons aan te schaffen en wilt overgaan op een andere frequentie band bijvoorbeeld van VHF naar UHF of u gaat van analoog naar digitaal. Deze wijziging kunt u eenvoudig doorgeven. Klik op deze link voor het wijzigen van uw zendvergunning.

U wilt uw zendvergunning intrekken:
Mocht u besloten hebben geen gebruik meer te maken van uw vergunning portofoons dan kun je deze eenvoudig in laten trekken. Dit kun je op elk gewenst moment doen, is het bijvoorbeeld halverwege het jaar dan ontvang u ook nog een deel van de kosten terug. Klik op deze link voor het intrekken van uw zendvergunning.

U wilt uw zendvergunning overdragen:
U kunt er ook voor kiezen om de vergunning over te dragen, dit kan makkelijk zijn ingeval u de portofoons heeft doorverkocht aan een andere gebruik. Klik op deze link voor het overdagen van uw zendvergunning.