Aanvraag Portofoon vergunning

Aanvraag Portofoon vergunning

Agentschap Telecom heeft een naamswijzing ondergaan. Vanaf dit moment heet deze Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, kortweg RDI. 

Het aanvragen van een portofoon vergunnig is nog wel hetzelfde gebleven. Hiervoor dient het formulier ingediend te worden bij de RDI. Wanneer dit formulier is goedgekeurd dan ontvang je hiervan een bevestiging met daarbij de frequenties die je mag gaan gebruiken met je portofoon. Voor het juist programmeren van de portofoons zijn wij deze gegevens van je nodig. De meeste gegevens op het formulier kun je zelf heel goed invullen. De laatste technische gegevens kun je, wanneer de portofoons bij ons aangeschaft zijn of worden, via de mail deze bij ons opvragen.

Klik op onderstaande link voor het juiste formulier voor het aanvragen van een portofoon vergunning: Aanvraagformulier vergunning besloten mobilfoon- of portofoonnetwerk

Wat zijn de kosten van een zendvergunning:
De kosten van een zendervergunning bestaan uit twee delen, de aanvraag en de jaarlijkse kosten. De aanvraag kost je eenmalig ongeveer € 160,00. De jaarlijkse kosten bedragen ongeveer € 60,00. De vergunning wordt in de meeste gevallen voor 5 jaar verstrekt. Wanneer je naast portofoons ook nog een repeater wilt gebruiken dan zullen de kosten hiervoor hoger zijn. Voor de exacte prijs hiervan verwijzen we je graag naar de RDI.


Je hebt een bedrijf met meerdere vestigingen door het land:
Je dient dan per vestiging een vergunning aan te vragen.

Je bedrijf is werkzaam door heel Nederland:
Dit is aan te geven op het formulier bij de aanvraag. 

Je gaat meerdere portofoons gebruiken:
In tegenstelling tot sommige andere landen betaal je in Nederland per vergunning en niet per toestel. Het maakt dan ook niet uit of je nu 1 of 100 portofoons in gebruik hebt.

Terug naar blog overzicht:
Volgende →