Hoe om te gaan met Accu's
Algemeen

Hoe om te gaan met Accu's

Hoe ga je om met accu's en in het bijzonder portofoon accu's.

Het blijft een interessante vraag. Hoe moet je omgaan met portofoon accu's. Wat is nou de beste manier om de accu optimaal te gebruiken voor de portofoon en wat is nou de beste manier als je een accu veel of juiste weinig gebruikt. Zie onderstaande informatie algemeen over het gebruik van accu's. Let op, bijna alle producten die wij bij PortofoonWEB verkopen bevatten Li-ion accu's. Voordeel van Li-ion accu's is de lange levensduur, weinig onderhoud en geen last van geheugen effect. 

Tips voor oudere accu’s

Onderstaande informatie heeft met name betrekking op de wat (Oudere) Ni-Mh en Ni-Cd accu's.  

- Oplaadbare batterijen gaan pas na ongeveer 4 laadcyclus de maximale capaciteit leveren.
- Probeer accu's met regelmaat te gebruiken. Als dit niet lukt, zal de accu lui worden met name bij nikkel cardium accu's / batterijen zullen dan ondermaats gaan presteren.
- Ontlaad ni-cd altijd totdat deze minder karachtig wordt en dus leeg is en ga daarna direct herladen. Ontlaad echter niet nog dieper. Hiermee wordt het geheugeneffect zoveel mogelijk vermeden.
- Voor Ni-Mh is dit minder belangrijk, maar ook hiervoor is dit de beste manier. Voor langere periodes van opslag geld dat Ni-Cd en Ni-MH het best geheel opgeladen kan worden opgeborgen. 
- Li-ion accu's en batterijen hebben hier in het geheel geen last van het geheugen effect. Dit betekent dus dat u de accu's kunt ontladen en opladen zoals u het beste uitkomt. Opslag voor langere periode kunnen het beste met geheel lege accu's plaatsvinden.
- Laad en ontlaad indien mogelijk de accu's minimaal 3 keer per jaar. Ontladen doe je nooit met zelfgemaakte ontladers, lampen of iets dergelijks. Oplaadbare accu's hebben een zelfontlading na verloop van tijd zullen deze dus leeg zijn, ook zonder dat u ze heeft gebruikt. Laat de accu's bij lang weg zetten niet in de portofoon zitten maar leg ze apart van elkaar
- Houd de contactvlakken van de accu goed schoon
- Als een lader een ontlaad of refresh modus heeft, gebruik deze.
- Tijdens het laden en ontladen worden de accu's warm, dit is normaal.

Terug naar blog overzicht: