Mobilofoons voor bedrijven

Mobilofoons voor bedrijven

Binnen een bedrijf is een goede en snelle communicatie van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan beveiligers die binnen een bedrijfspand snel met elkaar moeten kunnen communiceren in noodgevallen. Daarbij moet er contact mogelijk zijn tussen de receptie en verschillende afdelingen van bedrijven, wanneer er bezoekers aan de balie staan. U kunt er als bedrijf voor kiezen om gebruik te maken van een telefoon, maar verstandiger is het om te kiezen voor mobilofoons. Mobilofoons of portofoons bieden verschillende voordelen aan bedrijven, waarover we u in dit artikel meer vertellen.

Niet alleen in de communicatie tussen de receptie en verschillende afdelingen komen mobilofoons goed van pas. Denk ook aan de BHV’ers die tijdens een ontruiming snel moeten kunnen schakelen om iedereen veilig uit een gebouw te krijgen. Met een mobilfoon kunnen zij de verschillende afdelingen snel bereiken.

Waarom een mobilofoon
Voor de communicatie tussen afdelingen, beveiligers en BHV’ers binnen een bedrijf kunt u uit verschillende mogelijkheden kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de mailserver, een telefoonnetwerk of mobiele telefoons. Er zijn echter veel bedrijfspanden waarin medewerkers een zeer beperkt bereik hebben met hun mobiele telefoon. Denk aan bedrijfspanden die uit dikke betonnen vloeren bestaan. Het beton stoort het signaal van uw mobiele telefoon, waardoor u lang niet altijd een goed bereik heeft. Dit kan voor grote ergernissen zorgen!

Andersom is ook een vast telefoonnet binnen een bedrijfspand vaak geen ideale oplossing. Dit geldt in het bijzonder voor beveiligers, die vaak niet in de buurt van een vaste telefoonlijn zitten. Tijdens hun rondes door het gebouw moeten ze snel bereikt kunnen worden in het geval van nood. In zo’n situatie kan het gebruik van portofoons de uitkomst bieden. Hierin verschilt een mobilofoon van een portofoon. Een mobilofoon zit namelijk vast. Een mobilofoon wordt ook gebruikt voor de communicatie tussen taxi’s en de centrale. De centrale kan opdrachten aan de verschillende taxi’s doorspelen via deze mobilofoons.

Verschillende soorten mobilofoons
Bij de aanschaf van mobilofoons voor bedrijven is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst is het van belang dat de mobilofoon over een bereik beschikt, waarmee ieder betrokken persoon te bereiken is. Houd er hierbij rekening mee dat het bereik van mobilofoons verminderd kan worden door betonnen en stalen obstructies binnen een bedrijfspand. Reden genoeg om altijd voor een iets groter bereik te kiezen dan u daadwerkelijk nodig denkt te hebben.

Naast het verschil in bereik zitten er ook verschillen in het aantal kanalen wat u kunt gebruiken. Wanneer de mobilofoons vanuit een centrale post gebruikt worden om verschillende partijen of afdelingen te kunnen bereiken, is het fijn als u een mobilofoon met meerdere kanalen heeft. Zo kunt u iedere afdeling aan een eigen kanaal toevoegen. Het blijft vanzelfsprekend mogelijk om een melding direct naar alle afdelingen te versturen via de mobilofoon.

Terug naar blog overzicht: 

← Vorige Volgende →