Op zoek naar de juiste oortjes voor uw portofoon
Algemeen

Op zoek naar de juiste oortjes voor uw portofoon

De keuze is reuze, maar welke ben ik nu nodig

De oortjes die gebruikt worden bij portofoons bieden al jaren een uitkomst voor de gebruikers van portofoons. De oortjes zorgen ervoor dat de communicatie discreet en zonder achtergrondlawaai plaats kan vinden. Hoewel er over de oortjes zelf niet veel bijzonders te vertellen valt, kan het toch raadzaam zijn om even dit artikel te lezen wanneer u op zoek gaat naar de juiste oortjes voor uw portofoon.

Verschillende oortjes
Er zijn in de loop der tijd vele soorten oortjes en headsets ontworpen en zo zijn er ook vele verschillende aansluitingen bij gekomen. In ieder geval heeft elk model een 1-pin of 2-pin audio aansluiting. Houd hierbij rekening dat niet elke 2-pin aansluiting hetzelfde is. Het kan voorkomen bij een 2-pin aansluiting dat de afstand verschilt tussen de pinnen en daardoor niet zal passen op uw portofoon.

Een ander fabeltje is dat accessoires van hetzelfde merk altijd op alle modellen passen. Dat is niet altijd het geval, dus zorg ervoor dat u altijd bij aanschaf van een accessoire de compatibiliteit controleert van uw model portofoon.

In principe is voor iedere branche waar communicatie via portofoons plaats vindt wel een gespecialiseerd headset te vinden. Zo zijn er voor de beveiligingssector headsets met doorzichtige kabels waardoor het dragen minder opvalt en voor personen die op een vliegveld werken bestaan er bijvoorbeeld geluiddichte koptelefoons.

D-vormige oortjes
De
D-vormige oorschelpen sluiten uw gehoorgang niet helemaal af voor geluid van buitenaf waardoor u nog steeds geluiden uit de omgeving goed kunt horen. Dit maakt deze headsets zeer geliefd bij professionals in de beveiliging, horeca en retail die uitgerust zijn met een microfoon. Zij kunnen een collega, klant of gast goed horen en tegelijkertijd meeluisteren op het kanaal.

G-vormige oortjes
Deze oorschelpen hangen over het oor wat meer comfort biedt bij het gebruik van deze headset. Ook bij intensief gebruik is de G-vormige headset prima inzetbaar en sluit (bijna) de complete gehoorgang af zodat u geen last heeft van achtergrondgeluiden. Ook zit de speaker dichterbij uw trommelvlies waardoor u beter het kanaal kunt beluisteren. Deze headsets worden vaak ingezet in gebieden met veel lawaai zoals een bouwplaats, vliegveld of in nachtclubs.

Oordopjes
Deze headsets kennen we allemaal en zijn hetzelfde als de oordopjes bij uw smartphone of in het vliegtuig. Sommige oordopjes worden geleverd met bevestigingsclip zodat deze makkelijk aan uw kleding/uniform is vast te maken. Deze oordopjes zijn minder geschikt voor intensief gebruik of professioneel gebruik.

Beveiliging oortjes
Speciaal voor de beveiligingsbranche en hulpdiensten zijn de
beveiliging headsets ontwikkelt. De headset is duurzaam, licht van gewicht en vaak doorzichtig zodat het niet opvalt dat er gebruik wordt gemaakt van communicatiemiddelen. Het geluid van de speaker is helder en discreter dan normale headsets. Deze headsets beschikken over een bevestigingsclip en een PPT button met microfoon om snel te kunnen communiceren. Wilt u meer weten over onze oordopjes en headsets? Bekijk dan ons gehele assortiment of neem contact op met PortofoonWEB.nl voor een goed advies op maat.

Terug naar blog overzicht:

circle-arrow-left Terug naar overzicht