Portofoonbereik niet voldoende. Wat nu?
Algemeen

Portofoonbereik niet voldoende. Wat nu?

meerdere oplossingen om het bereik te vergroten

Met een portofoon kun je gemakkelijk een ander persoon bereiken. Overleg is op deze manier zeer snel te realiseren. Maar soms ben je in een pand wat dermate groot of lastig is dat het zelfs met portofoons niet lukt. Wat dan te doen?

Heb ik de juiste portofoon?
Allereerst kun je natuurlijk kijken naar je portofoon. Heb je bijvoorbeeld een vergunning vrije portofoon dan kun je veel winst boeken door over te stappen naar een vergunning portofoon. Door de keuze hiervoor te maken kun je kiezen voor een portofoon met een hoger zendvermogen of een langere antenne. In veel gevallen kan dit al het verschil maken. Lees meer hierover in ons eerdere nieuwsbericht.

Portofoon testen.
Voor bedrijven is het mogelijk om bij PortofoonWEB kosteloos een set portofoons te testen. Je doet dit door 
contact te leggen met ons. We zullen dan in overleg met jou kijken wat op jouw locatie de beste optie zal zijn. Hierna zullen wij de test toestellen opsturen zodat jullie kunnen testen.

En wat als zelfs dat nog niet afdoende is? Dan is een
repeater vaak de oplossing voor het probleem. Deze repeater vergroot het bereik van je vergunning portofoons. Belangrijk is deze repeater op de juiste plaats binnen het gebouw wordt geplaatst. Dit om een zo effectief mogelijke situatie te creëren. Het is mogelijk om meerdere repeaters in een gebouw te plaatsen.

De juiste plaats voor een repeater
Om de juiste plaats voor de repeater te bepalen zijn er meerdere mogelijkheden. Hieronder een korte uitweiding over de mogelijkheden:

- Optie1: op advies van PortofoonWEB ga je aan de slag met meerder portofoons. Een van de toestellen wordt geprogrammeerd als repeater, en je ziet zelf relatief gemakkelijk waar de repeater het beste resultaat geeft.  
- Optie 2: wanneer de eerste optie nog niet voldoende dekking geeft dan zal er meer actie ondernomen moeten worden. In de meeste gevallen is dan een meting op locatie noodzakelijk. Met behulp van zoveel mogelijk aangeleverde informatie gaan onze experts aan de slag. Denk bij de informatie aan plattegronden of tekeningen van het gebouw en de omgeving. Nadat dit in kaart is gebracht zal er een afspraak worden gemaakt om op locatie een grondige analyse te doen. Dit in nauwe samenwerking met iemand van jouw eigen bedrijf die de nodige informatie kan verstrekken. De resultaten van dit onderzoek zullen leidden tot een overzichtelijke rapportage voorzien van een gedegen advies.

Onbeperkt bereik met een POC portofoon
Een oplossing die ook veel wordt gehanteerd bij problemen met het bereik is het gebruik van een POC portofoon. POC betekent Push to talk Over Cellular. Kort gezegd, portofoon gebruik over het netwerk. Je gaat het 4G / Wifi netwerk voor je gesprekken met de portofoon. Op deze manier creeër
je in principe een onbeperkt bereik. Voor meer informatie kun je terecht bij een eerder geplaatst 
nieuwsbericht hierover.


Vragen? Neem 
contact met ons op zodat wij naar een oplossing in jouw vraagstuk kunnen zoeken.