Portofoons en walkie talkies onmisbaar binnen de horeca
Algemeen

Portofoons en walkie talkies onmisbaar binnen de horeca

Steeds meer horecagelegenheden maken gebruik van walkie talkies.

Steeds meer horecagelegenheden maken gebruik van walkie talkies. Deze ontwikkeling is niet gek, want met walkie talkies wordt de communicatie tussen verschillende groepen werknemers aanzienlijk eenvoudiger! Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen beveiligers binnen uw horecagelegenheid. Voor beveiligers is het van groot belang dat zij met elkaar kunnen communiceren in het geval van kleine vechtpartijen of opdringerige types op de dansvloer. Ook voor een restaurant of café kan het gebruik van portofoons verschillende voordelen bieden. In dit artikel vertellen we u meer over de groeiende populariteit van walkie talkies binnen de horeca.

Portofoons en walkie talkies voor de horeca zijn al te koop voor een kleine honderd euro. Hiermee heeft u een prima model voor de communicatie tussen mensen uit de bediening, de beveiligers, enzovoorts.

Walkie talkies voor horeca bediening
Niet alleen voor beveiligers binnen uw horecagelegenheid kan het gebruik van walkie talkies raadzaam zijn. Ook de bediening heeft hier profijt van! Voor de bediening in uw horecagelegenheid is het met deze walkie talkies aanzienlijk makkelijker om met de koks of het barpersoneel te communiceren. Iemand uit de bediening op het terras kan via de walkie talkie aan de bar doorgeven wat de bestelling van een klant is. Op het moment dat de bestelling gereed is kan het barpersoneel dit naar de bediening communiceren. Zo staan er altijd mensen op uw terras om nieuwe orders aan te nemen of mensen een plek aan te wijzen, terwijl de wachttijd voor bezoekers gereduceerd wordt. De bestelling kan immers meteen worden afgeleverd als deze gereed is.

Mocht u een walkie talkie aanschaffen voor de medewerkers in de bediening en achter de bar, dan is het raadzaam om deze te combineren met headsets. Zo hoeven de gebruikers van de portofoons hun portofoon niet voortdurend in de hand te houden, maar kunnen ze via hun headset communiceren.

Portofoons voor beveiligers
Walkie talkies hebben het voordeel dat er geen vergunning nodig is om deze te kunnen gebruiken. Voor de communicatie tussen mensen uit de bediening en de mensen in de keuken of achter de bar zijn walkie talkies zodoende ideaal. Mocht u het professioneler aan willen pakken, dan kan een 
portofoon een goed alternatief zijn. Een portofoon is vaak professioneler en wordt voornamelijk gebruikt binnen de beveiliging van horecagelegenheden. Ook voor een portofoon is het niet altijd noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Wanneer u een privénetwerk op wilt zetten tussen verschillende portofoons, dan dient u wel over een vergunning te beschikken.

Bij de aanschaf van een portofoon voor de beveiligers van uw horecagelegenheid is het belangrijk om te kijken naar een goede headset. Een headset ook wel oortje genoemd moet prettig in het oor zitten en goed geluid produceren.

Terug naar blog overzicht:

 

circle-arrow-left Terug naar overzicht