Portofoons en walkie talkies onmisbaar binnen een restaurant
Algemeen

Portofoons en walkie talkies onmisbaar binnen een restaurant

Tevreden klanten door de juiste communicatie

Bent u de eigenaar van een groot restaurant? Het zal u niet onbekend zijn dat de communicatie tussen verschillende medewerkers binnen een restaurant al snel te wensen overlaat. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen iemand op het terras van uw restaurant en de bar binnen uw restaurant. Hoewel er tegenwoordig moderne systemen zijn voor het doorgeven van bestellingen, worden bestellingen lang niet altijd op tijd opgehaald door de bediening. Dit resulteert in een overvolle bar, ontevreden klanten, enzovoorts. Niet onbelangrijk, een ontevreden klant betekent in veel gevallen ook een lagere omzet! Reden genoeg om de communicatie binnen uw restaurant te verbeteren.

Een van de mogelijkheden die u in dit geval heeft is het gebruik van portofoons en walkie talkies binnen uw restaurant. In ons assortiment vindt u een groot aantal walkie talkies, die zowel geschikt zijn voor een groot, als voor een kleiner restaurant. Het voordeel aan veel van deze communicatiemiddelen is dat u voor het gebruik hiervan geen vergunning hoeft aan te vragen. Mocht u professionele apparatuur gebruiken of een privénetwerk op willen zetten, dan is dit wel noodzakelijk. Op de website van de overheid vindt u de precieze regels voor het gebruik van walkie talkies en portofoons binnen een restaurant.

Communicatie verbeteren tussen afdelingen
Het voornaamste doel van het gebruik van 
walkie talkies en portofoons binnen een restaurant is het verbeteren van de communicatie tussen afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de communicatie tussen mensen in de bedieningen en mensen achter de bar. Iemand uit de bediening op het buitenterras kan via de walkie talkie doorgeven wat de bestelling van een klant is. Op het moment dat de barmensen de bestelling klaar hebben staan kunnen zij dit naar het buitenpersoneel communiceren. Dit voorkomt een overvolle bar of gefrustreerde klanten!

Naast de communicatie tussen de bediening en de mensen achter de bar, kan er ook gecommuniceerd worden tussen de barmensen en het personeel in de keuken. Het is vanaf de bar niet altijd goed te zien hoever de mensen in de keuken zijn met het bereiden van gerechten. Via de walkie talkies kan eenvoudig worden opgevraagd wat de status van bestellingen van klanten is. Dit kan vervolgens aan de bediening worden doorgegeven, die het op hun manier aan een klant kunnen vertellen als zij hiernaar zouden vragen.

Verschillende soorten portofoons en walkie talkies
Zoals eerder in dit artikel aangehaald werd, worden 
portofoons en walkie talkies in verschillende modellen en prijsklassen aangeboden. Waar men voorheen al snel enkele honderden euro’s betaalde voor een portofoon is dat tegenwoordig niet meer het geval! Voor nog geen honderd euro heeft u een kwalitatief goed instapmodel, die ideaal is voor een restaurant. Combineer de portofoon met een headset om deze niet voortdurend in de hand te hoeven houden.

Terug naar blog overzicht: