Portofoons speciaal voor de beveiliging

Portofoons speciaal voor de beveiliging

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van walkie talkies voor de communicatie tussen verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Een receptioniste kan via de walkie talkie razendsnel aan een afdeling doorgeven dat er iemand bij de balie staat. Daarbij kunnen de walkie talkies binnen winkels gebruikt worden om de voorraadstatus op te vragen bij een medewerker in het magazijn van de winkel.

Ook beveiligers maken vaak gebruik van portofoons om met elkaar te kunnen communiceren. Hierbij komt het verschil tussen een portofoon en walkie talkie om de hoek kijken! Een walkie talkie wordt veelal gebruikt voor de communicatie tussen afdelingen, tussen een afdeling en de receptioniste, door particulieren, enzovoorts. Een beveiliger heeft vaak echter behoefte aan een uitgebreider systeem, waardoor men voor een portofoon kiest. Portofoons worden in verschillende prijsklassen aangeboden. Voor het gebruik van sommige portofoons is een vergunning vereist.

Waarom een portofoon gebruiken als beveiliger
Er zijn verschillende redenen te bedenken, die verklaren waarom het gebruik van een portofoon door een beveiliger raadzaam is. Denk bijvoorbeeld allereerst aan het feit dat u met een mobiele telefoon lang niet overal een goed bereik heeft. Dit geldt in het bijzonder binnen grote bedrijfspanden met dikke betonnen muren en vloeren. Het beton zal, net als metalen obstakels, voor een ernstige verslechtering van uw telefoonsignaal zorgen. Als beveiliger moet u er niet aan denken, dat u tijdelijk niet bereikbaar bent. Denk aan een medische noodsituatie, een overval, enzovoorts. Dit kan vergaande gevolgen hebben als een beveiliger niet bereikbaar is!

Naast het goede bereik van een portofoon, biedt een portofoon de mogelijkheid om met meerdere mensen op verschillende kanalen te communiceren. Bij het gebruik van een telefoon zou u het gesprek met de een eerst moeten verbreken om contact op te kunnen nemen met een ander. De kanalen die u op een portofoon voor een beveiliger in kunt stellen maken dit aanzienlijk eenvoudiger. Zeker bij een noodsituatie of een verdacht persoon is het fijn om meerdere gesprekken tegelijkertijd te kunnen voeren. Daarbij kunt u in zo’n geval meerdere mensen aan een kanaal toevoegen, wat de communicatie eveneens versnelt.

Portofoon combineren met een headset
Voor een beveiliger is het belangrijk om z’n handen leeg te hebben. Daarbij is het voor een beveiliger niet fijn om de portofoon voortduren in z’n handen te moeten houden tijdens de werkdag. Een goede oplossing is daarom de combinatie van een portofoon met een 
headset. Via de headset kan een beveiliger met verschillende andere mensen communiceren. Zo hoeft de beveiliger de portofoon niet in de hand te houden. In ons assortiment vindt u een groot aantal portofoons voor beveiligers, die met verschillende headsets gecombineerd kunnen worden.

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →