Portofoons voor de verkeersregelaar
Algemeen

Portofoons voor de verkeersregelaar

Leid het verkeer in goede banen met portofoon communicatie

Bij de organisatie van een groot evenement zijn over het algemeen tal van verschillende partijen betrokken. Denk bijvoorbeeld aan de beveiligers van het evenement, de verkeersregelaars, de mensen voor de verkoop van tickets, cateraars en natuurlijk verschillende artiestbegeleiders. Om de organisatie van een evenement goed te laten verlopen is een goede communicatie essentieel! Veel organisaties maken gebruik van een centrale post, waarvandaan de communicatie tussen verschillende betrokken partijen georganiseerd wordt. Portofoons kunnen hierbij een belangrijk rol spelen.

De groep met verkeersregelaars van een evenement is een van de groepen die vaak lastig te bereiken zijn vanuit een centrale post. Althans, het is vervelend om voortdurend vanuit deze post naar de verkeersregelaars op een elders gelegen parkeerplaats te moeten lopen. Daarbij is ook het gebruik van mobiele telefoons niet ideaal, omdat een verkeersregelaar deze niet steeds in hun hand kunnen houden. Met een portofoon voor verkeersregelaars heeft u de ideale oplossing voor dit probleem!

Communicatie tussen centrale post en verkeersregelaars
Zoals reeds beschreven is het met een portofoon voor verkeersregelaars eenvoudig om deze groep vanuit een centrale post te bereiken. Dit geldt in het bijzonder wanneer de portofoons voor verkeersregelaars gecombineerd worden met een headset. Zo hoeft een verkeersregelaar de portofoon niet in de hand te houden, maar blijft hij of zij wel op de hoogte via de headset. Vaak beschikken deze headsets over een kleine microfoon, zodat een verkeersregelaar waar nodig kan reageren op de berichten die via de 
portofoon binnenkomen.

Naast de communicatie tussen de verkeersregelaars en een centrale post, kunnen de portofoons ook gebruikt worden voor de communicatie tussen verkeersregelaars onderling. Denk bijvoorbeeld aan verkeersregelaars die op verschillende parkeerplaatsen staan. Via de portofoons wordt het heel eenvoudig om te achterhalen op welke parkeerplaatsen nog ruimte is voor extra bezoekers van een evenement.

Portofoons voor verkeersregelaars
Voor de communicatie met en tussen verkeersregelaars op evenementen is het raadzaam om voor een digitale portofoon te kiezen. Een digitale portofoon biedt verschillende voordelen ten opzichte van een analoge portofoon. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hiervan is het feit dat de kans op storingen en ruis klein is bij een digitale portofoon. Daarbij is de audiokwaliteit van deze portofoons vaak vele malen beter dan bij een analoge portofoon. Dit is ideaal wanneer er veel wind staat en verkeersregelaars minder goed te horen zijn als zij via de portofoon praten.

In ons assortiment vindt u verschillende digitale portofoons voor verkeersregelaars. Let bij de aanschaf van de portofoons goed op het bereik van de portofoon. Zeker wanneer de parkeerplaatsen ver bij elkaar vandaan liggen is het raadzaam om voor een portofoon met een groot bereik te kiezen. Houd er rekening mee dat dit bereik iets verminderd kan worden door obstakels tussen twee plekken.

Terug naar blog overzicht: