Portofoons voor op de fiets
Algemeen

Portofoons voor op de fiets

Voor een handige en veilige communicatie

Stel, je rijdt op een smal fietspad. Tussen jou en je fietsmaatje is een klein gaatje gevallen. De afslag naar dat mooie natuurgebied waar je naar toe wilt is daar bijna, en je fietsmaatje lijkt rechtdoor te fietsen. Tijd om keihard te schreeuwen, of toch niet. Je drukt op de PTT knop van je portofoon en verteld dat bij de eerstvolgende afslag naar rechts moet worden afgebogen. Je fietsmaatje slaat rechtsaf en alles is weer opgelost.

Bovenstaande is een korte situatieschets waarin het gebruik van een portofoon op de fiets makkelijk kan zijn. En zo zijn er natuurlijk tal van situaties te bedenken waarin dit handig is. Handig wanneer je met z’n tweeën fietst. Maar zeker ook onmisbaar bij een grote groep waarbij de voorste en de achterste fietser een portofoon oortje in heeft.

Tour de France

Op het moment van schrijven van deze blog is de Tour de France in volle gang. Over een totale afstand van bijna 3500 kilometer proberen 176 renners, verdeeld over 22 teams, zo snel mogelijk de etappes te volbrengen. De gemiddelde snelheid over deze etappes ligt boven de 40 kilometer per uur. En dat met tal van hoge bergen op de route.

Wanneer je een blik op de renners werpt zie je dat ook zij niet zonder een portofoon kunnen. Alle renners zijn voorzien van een oortje zodat zij contact kunnen houden met de teambegeleiders. Het spel tussen de verschillende teams wordt op hoog niveau uitgevochten. Communicatie is naast het snel kunnen fietsen een belangrijk middel om de overwinning binnen te slepen. De portofoon is dus een onmisbaar onderdeel in de uitrusting van de wielrenner. Voor de professionele wielrenner, maar zeker ook voor de ondergewaardeerde amateur.

Compacte portofoon

Belangrijk op de fiets is het formaat van een portofoon. Een grote portofoon zit vaak in de weg. Gelukkig zijn er ook compacte mini portofoons. Een veel gebruikt model is de Kenwood PKT-23. Compact, licht en makkelijk in gebruik.

Fiets je veel in de regen? Dan kan het natuurlijk een overweging te zijn om een portofoon uit te kiezen met een hoge waterdichtheid. Een goede portofoon kan dan de Kenwood TK-3601D zijn. Ook dit model is een compacte mini portofoon.

Nog meer vragen over het gebruik van een portofoon op de fiets? Neem dan contact met ons op zodat we samen tot het juiste model kunnen komen.