Portofoons voor verkeersregelaars

Portofoons voor verkeersregelaars

Je ziet ze regelmatig staan. De verkeersregelaars. Soms staan ze op een druk kruispunt, een andere keer kom je ze tegen op het parkeerterrein bij jouw evenement of pretpark.

Het regelen van het verkeer. Een belangrijke taak om zo ongelukken en irritaties te voorkomen. Bij deze werkzaamheden is een duidelijke en vlot verlopende communicatie een van de belangrijkste factoren om alles in goede banen te leiden. Om deze communicatie goed te laten verlopen maakt men gebruik van portofoons. Vaak gecombineerd met de welbekende beveiligingsoortjes. Ook wel bekend als het oortje met het doorzichtige krulslangetje.

Verkeersbeveiliging grote bedrijven.

Sommige grote bedrijven maken gebruik van eigen verkeersregelaars. Je ziet bij deze bedrijven dat ook de collectie portofoons vaak goed op orde is. Er wordt veel gekozen voor de digitale IP67 waterdichte
Kenwood TK-3701D portofoon met beveiligingsoortje. Deze robuuste vergunning vrije portofoon is een uitstekende keus voor veel verkeersregelaars.

Wanneer de afstanden voor het regelen van het verkeer wat groter worden, of de omgeving dermate veel obstakels vertoond, wordt er soms ook uitgeweken naar de zogenaamde vergunning portofoons. Deze vergunningsportofoons maken gebruik van een hoger zendvermogen. Op deze manier is het soms makkelijker om je collega verkeersregelaar te bereiken. Een goed voorbeeld van een vergunningsportofoon die veel gebruikt wordt bij verkeersregelaars is de
Tytera MD-UV390. Ook weer in combinatie met het eerder genoemde beveiliging oortje.

Natuurlijk heeft niet ieder bedrijf eigen verkeersregelaars in dienst. Gelukkig zijn er ook genoeg personen die door bedrijven in te huren zijn. Of kan men terugvallen op vrijwilligers. Ook voor deze categorie is de communicatie onderling natuurlijk erg belangrijk. Soms kan men gebruik maken van hun portofoons. Maar regelmatig komt het ook voor dat je zelf voor een portofoon moet zorgen. Via door hen verstrekte gegevens over frequentie en instellingen kun je dan aansluiten bij hun portofoons om zo toch te kunnen communiceren.

Vaak wordt in dit soort gevallen gekozen voor een portofoon met een display en een toetsenbord. Dit om op locatie soms nog de laatste wijzigingen door te voeren om te kunnen aansluiten op de portofoons van je collega verkeersregelaars. Hieronder vind je een aantal veel gebruikte combinaties:
-
Baofeng UV-9R met beveiligingsoortje
-
TYT TH-UV98 met beveiligingsoortje
-
TYT TH-UV88 met beveiligingsoortje

Speakermicrofoon voor verkeersregelaars

Naast de genoemde beveiliging oortjes is ook de speakermicrofoon een veel gebruikte accessoire bij de verkeersregelaar. De speaker microfoon is een accessoire waar je makkelijk even in kan spreken doordat deze groot is en makkelijk op de kleding is te dragen. De meeste speakermicrofoons hebben daarnaast ook nog een ingang voor een oortje.

Welke speakermicrofoon je nodig bent hangt natuurlijk af van de gebruikte portofoon. Hieronder een aantal veel gebruikte speakermicrofoons:
-
Kenwood KMC-45 speakermicrofoon, een kwalitatief hoogstaande speakermicrofoon. Geschikt voor gebruik in combinatie met een portofoon met een K1 2-Pins aansluiting.
-
TYT IP57 speakermicrofoon, een degelijke speakermicrofoon. Geschikt voor gebruik in combinatie met een portofoon met een K1 2-Pins aansluiting.
-
Motorola PMMN4013 speakermicrofoon, een kwalitatief hoogstaande speakermicrofoon. Geschikt voor gebruik in combinatie met een portofoon met een M1 2-Pins aansluiting.
-
Inrico speakermicrofoon. Geschikt voor gebruik in combinatie met een portofoon met een M5 Multipin aansluiting.

Zit de juiste speakermicrofoon hier niet tussen? Kijk dan bij
al onze speakermicrofoons.

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →