Steeds meer horecabedrijven gebruiken portofoons
Algemeen

Steeds meer horecabedrijven gebruiken portofoons

Overleg met je collega. Met een portofoon kan dit zelfs op afstand.

Portofoons kunnen binnen tal van verschillende bedrijven goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, waarbij men in de winkel via een portofoon met mensen in het magazijn kan praten. Ook in een kledingwinkel worden portofoons zeer regelmatig ingezet om de communicatie tussen medewerkers of afdelingen eenvoudiger te maken. Niet alleen voor medewerkers zelf, ook voor consumenten. Consumenten hoeven bijvoorbeeld minder lang te wachten op het antwoord op hun vraag! Een portofoon model die ontzettend veel wordt gebruikt in de retail is de Motorola CLP446. Naast de reeds beschreven voorbeelden stappen ook horecabedrijven steeds meer over op het gebruik van portofoons binnen hun pand. In dit artikel beschrijven we wat de voordelen van portofoons zijn voor horecagelegenheden.

Communicatie met beveiligers in de uitgaansgelegenheid
Het meest voor de hand liggende voorbeeld van de toepassing van portofoons binnen horecagelegenheden, is de communicatie tussen een centrale post en beveiligers. Vanuit de centrale post kunnen camerabeelden bekeken worden, op basis waarvan beveiligers kunnen worden ingezet voor het kalmeren of wegsturen van mensen op de dansvloer of aan de bar. Ook vanachter de bar kan men via een portofoon contact zoeken met een uitsmijter of beveiliger in de uitgaansgelegenheid als zij hulp nodig hebben. Het fijne aan portofoons is dat ze overal mee naar toe kunnen worden genomen en doorgaans een groot bereik hebben.

Tip: kies in het geval van portofoons voor horecabedrijven altijd voor een portofoon met een Bluetooth-verbinding. Via deze verbinding kunnen headsets aan de portofoon gekoppeld worden, zodat een beveiliger deze niet voortdurend in z’n handen moet hebben.

Snelle communicatie tussen bediening en keuken
Ook voor de communicatie tussen de keuken en bediening van een horecagelegenheid kan het gebruik van portofoons aan te raden zijn. Via de portofoon kan razendsnel aan de bediening worden doorgegeven dat de bestelling geserveerd kan worden aan klanten in uw horecagelegenheid of op het terras. Daarbij kan er in de zomer tussen de mensen op het terras en de mensen achter de bar gecommuniceerd worden over de bestelde drankjes. Zo heeft u altijd personeel op het terras lopen en zorgen de mensen achter de bar voor het klaarzetten van de bestelling van uw gasten. Een veel verkocht model voor in de Horeca en reataurants zijn de 
Kenwood PKT-23 portofoons.

Niet alleen is deze manier van communiceren effectiever dan het voortdurend heen en weer lopen, ook is het klantvriendelijker. Doordat er altijd mensen op uw terras te vinden zijn, hoeven klanten nooit lang te wachten voordat ze geholpen worden.

Verschillende portofoons voor horeca
Voor horecabedrijven worden verschillende soorten portofoons aangeboden. Het is raadzaam om te kiezen voor een relatief goedkoop model portofoon, omdat een dure portofoon weinig meerwaarde biedt in uw geval. Daarbij kunnen de goedkopere portofoons zonder vergunning gebruikt worden. Een vergunning is noodzakelijk op het moment dat u een afgesloten netwerk wilt creëren. Kenwood portofoons zijn ideaal voor horecabedrijven!

Terug naar blog overzicht: