Walkie talkie voor de wintersportvakantie
Algemeen

Walkie talkie voor de wintersportvakantie

Onmisbaar tijdens jouw vakantie. De Portofoon.

Tijdens een wintersportvakantie kan het af en toe behoorlijk lastig zijn om met elkaar in contact te blijven op de piste. Door een verschil in snelheid bent u vaak binnen een korte tijd ver van familie of vrienden verwijderd. Een walkie talkie voor de wintersportvakantie kan de oplossing voor u vormen! Met een walkie talkie communiceert u snel en heel eenvoudig met elkaar. Daarbij heeft u voor veel van de walkie talkies die u in ons assortiment vindt geen vergunning nodig. U pakt de walkie talkie uit de verpakking en kunt deze direct gebruiken!

Naast het gebruik van de walkie talkie voor de wintersportvakantie, kunt u deze ook op andere momenten in het jaar gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling of fietstocht die u met een groepje maakt! Ook in zo’n situatie zult u snel ver van elkaar verwijderd zijn. Met de walkie talkie houdt u elkaar op de hoogte van uw positie. Of wat te denken van de zomervakantie? De walkie talkie is een ideaal communicatiemiddel om met uw spelende kinderen te communiceren. Zo hoeft u ze niet eerst op de camping op te zoeken.

Overal bereik met een walkie talkie
Er zijn verschillende manieren om met elkaar te communiceren. Nu hoge roamingkosten voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland zijn afgeschaft, kunt u bijvoorbeeld ook telefonisch contact met elkaar hebben. Het nadeel aan het gebruik van een mobiele telefoon is echter dat u niet overal een goed bereik zal hebben. Dit geldt in het bijzonder voor de hoge pistes in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Door gebruik te maken van een 
walkie talkie heeft u wel bereik en bent u er dus van verzekerd, dat u familieleden of vrienden kunt bereiken.

Een ander voordeel aan een walkie talkie is dat deze heel eenvoudig te gebruiken is. Bij iedere walkie talkie zit een handige handleiding, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u deze op de juiste frequentie in kunt stellen. Veel walkie talkies bieden de mogelijkheid om meerdere kanalen te gebruiken, zodat de communicatie via de walkie talkies overzichtelijk verloopt. Voor noodsituaties kunt u natuurlijk altijd een kanaal gebruiken, waarop u iedereen aansluit!

Tips voor een nieuwe walkie talkie
Bij de aanschaf van een walkie talkie voor uw wintersportvakantie zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het bereik van een 
walkie talkie. Het is erg belangrijk dat u andere gezins- of familieleden ook over een grote afstand kunt blijven bereiken. De kans is immers groot dat iemand beneden de piste is, voordat hij of zij contact zoekt via de walkie talkie. Het gat tussen iemand op en beneden de piste zal vaak al snel een paar honderd meter zijn.

Ook is het belangrijk dat de walkie talkie spatwaterdicht is, om te voorkomen dat deze beschadigt tijdens een val op de piste. Daarbij kunt u de walkie talkie op deze manier ook tijdens een regen- of sneeuwbui blijven gebruiken.

Terug naar blog overzicht: