Walkie Talkie Wintersport
Algemeen

Walkie Talkie Wintersport

Walkie Talkies geschikt voor wintersport

Ondanks dat de zomer nog in het vooruitzicht ligt denk u waarschijnlijk nog terug aan de prachtige wintersport vakantie die u heeft gehad. Misschien dat het tijdens uw laatste wintersport vakantie ook is opgevallen hoeveel mensen portofoons gebruiken op de piste, en dat is niet zonder reden.

Walkie talkie voor onderweg
Gaat u met meerder mensen op wintersport vakantie dan kan het ontzettend handig zijn om gebruik te maken van 
walkie talkies. Het begint al met de reis naar u bestemming. Als u dat gaat doen met meerdere auto’s onderweg om makkelijk en snel contact met elkaar te onderhouden. Zij het voor een snelle sanitaire stop tot het maken van een leuk praatje in de nachtelijke uren om elkaar scherp en wakker te houden. 

Walkie talkie handiger dan telefoon
Eenmaal op uw wintersport bestemming zijn portofoons ontzettend handig om snel en efficiënt contact met elkaar te houden, zonder dat het u geld kost in de zin van bel minuten. In tegenstelling tot een GSM telefoon werkt een walkie talkie veel simpeler. Stel u wilt u boodschap overdragen aan 8 andere personen dan heeft een walkietalkie het voordeel dat er geen tijd nodig is om de verbinding tot stand te brengen en uw boodschap wordt direct door iedereen op hetzelfde kanaal ontvangen. Met een bereik van enkele kilometers en tot wel 10km of meer (Bij vrij zicht) kunt u altijd en iedereen van uw groep bereiken.

Welke portofoon moet ik nemen
Een echte aanrader zijn de portofoons van 
Motorola in de TLKR serie. Deze heb je in heel eenvoudige setjes, tot setjes compleet in een luxe opbergbox en voorzien van accessoires als headsets en tafel laders. Tevens zijn deze walkie talkies zeer gunstig geprijsd, maar koop je absoluut kwaliteit wat je ook mag verwachten van een merk als Motorola!

Ook zijn deze portofoons prima te bedienen met uw handschoenen aan. U hoeft alleen maar de knop aan de zijkant in te drukken of op de headset, en u kunt direct spreken. Veel modellen beschikken ook over de VOX functie. Een vox functie op een walkie talkie houdt in dat de portofoon automatisch verbinding opzet wanneer u in de microfoon praat. Deze functie kan bijzonder handig zijn als u tijdens het skiën of snowboarden niet in de gelegenheid bent om de PTT (Push to Talk) knop in te drukken.  Wel is het belangrijk dat bij gebruik van de VOX functie een goede headset gebruikt wordt waarbij de microfoon in de buurt zit van de mond. Een goede walkie talkie set die compleet wordt geleverd met headset en boom microfoon (Microfoon naast de mond) is de 
Motorola TLKR T82 extreme

Digitale portofoons voor wintersport
Heeft u al 
walkie talkies gebruikt tijdens uw wintersport vakantie maar wilt u het naar een hoger plan brengen dan zijn digitale walkie talkies misschien iets voor u. Voordeel van digitale portofoons is dat u gebruik kunt maken van encryptie waardoor het niet mogelijk is dat uw gesprekken worden afgeluisterd. Daarnaast is de geluidkwaliteit van digitale portofoons beter dan analoge walkie talkies en heeft u geen last van omgeving geluiden als bijvoorbeeld windgeruis. Ook hebben digitale walkie talkies over het algemeen een beter bereik.

Ook geschikt voor de zomer
Heeft u eenmaal een walkie talkie set aangeschaft dan kunt u deze uiteraard ook prima gebruiken voor uw zomer vakantie. Dit kan zijn voor de reis naar uw bestemming of voor uw kinderen op de camping, vakantie park en andere activiteiten. Lees ook ons blog artikel 
Portofoons voor Kinderen.  

In dit artikel schrijven wij over walkie talkies en portofoons. Deze producten zijn gelijk aan elkaar en verschillen niet in werking.

Terug naar blog overzicht: