Walkie talkies voor de zomervakantie

Walkie talkies voor de zomervakantie

Heeft u al eens overwogen om walkie talkies mee te nemen naar uw vakantieadres? Een walkie talkie op vakantie kan verschillende voordelen bieden, waarover we u in dit artikel meer vertellen. Overigens is een walkie talkie niet alleen in de zomervakantie erg handig, ook in de winter profiteert u van verschillende voordelen met walkie talkies. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie op de skipiste! Op een skipiste is het vaak lastig om elkaar op de hoogte te houden van uw positie, waardoor u mensen al snel uit het oog verliest. Denk aan de mist die rond de piste hangt, het verschil in snelheid tijdens het skiën, enzovoorts. Door voor het gebruik van walkie talkies te kiezen tijdens uw wintersportvakantie voorkomt u dit.

Walkie talkies gebruiken op vakantie
Tijdens de zomervakantie kunnen er verschillende situaties ontstaan, waarbij het gebruik van 
walkie talkies wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bergwandeling die u met een groep gaat maken. In dit geval zal de groep als geheel opgedeeld worden in verschillende losse groepjes, door een verschil in snelheid. Door ieder groepje, hoe klein of groot ook, een eigen walkie talkie te geven, kunt u met elkaar blijven communiceren tijdens de tocht. Zo weet u precies wie waar is op welk moment!

Ook wanneer u spelende kinderen heeft kan het fijn zijn om walkie talkies te gebruiken. Uw kinderen kunnen walkie talkie meenemen naar de speelplaats of het zwembad, om af en toe te melden dat het goed met ze gaat. Zo hoeft u niet voortdurend heen en weer te lopen om uw kinderen in de gaten te houden. Andersom kunt u zelf naar een supermarktje om de hoek lopen, terwijl uw kinderen bij uw caravan of tent blijven. Zij kunnen u in geval van nood via de walkie talkie bereiken.

Walkie talkie voor vakantie
Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen een 
walkie talkie en een portofoon te begrijpen. Hoewel er geen wezenlijk verschil tussen beide communicatiemiddelen bestaat, gebruikt men de term “walkie talkie” vaak specifiek voor modellen voor privégebruik. Mensen die op een professioneel niveau met elkaar willen kunnen communiceren, bijvoorbeeld beveiligers op een groot evenemententerrein, maken liever gebruik van een portofoon. Voor het gebruik van verschillende portofoons is een vergunning noodzakelijk. Een walkie talkie kunt u vaak zonder vergunning gebruiken.

Bij de aanschaf van een walkie talkie dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het bereik van de walkie talkie! Zeker op de grotere campings is het belangrijk om voldoende bereik te hebben. Datzelfde geldt voor gezinnen die de walkie talkies gebruiken tijdens een wandeling of een skivakantie op de piste. Mocht u de walkie talkies ook tijdens een bezoek aan de stad in de buurt van uw accommodatie willen gebruiken, dan is het essentieel om rekening te houden met een vermindering van het bereik. Het bereik kan verminderd worden door stalen en betonnen obstakels, zoals flats, winkelpanden, enzovoorts.

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →