Walkie talkie voor kinderen
Algemeen

Walkie talkies voor kinderen

Veiligheid en plezier in één apparaat

Zijn je kinderen grote delen van hun vrije tijd buiten te vinden? Lekker op straat spelletjes doen, dat is natuurlijk erg gezond. De kinderen zijn in beweging en ze leren sociale vaardigheden aan terwijl ze met hun vriendjes spelen. Wil je dat je kinderen plezier hebben én veilig zijn? Dan kun je overwegen een walkie talkie voor ze te kopen. In deze blog lees je waarom je een walkie talkie voor kinderen kunt kopen.

 

Een walkie talkie voor volwassenen heeft een andere vormgeving dan de walkie talkie voor kinderen. Deze laatste zijn vaak kleiner van formaat, gemakkelijk te hanteren en speciaal ontworpen zodat kinderen ze veilig kunnen gebruiken. De veiligheid van deze walkie talkies is namelijk vaak gewaarborgd door beperkingen op het bereik en zendvermogen. De kinderen kunnen alleen op korte afstand met elkaar communiceren. Veel van de walkie talkies zijn ook voorzien van kindvriendelijke functies als kleurrijke ontwerpen en geluidseffecten. Dat maakt ze extra leuk voor de kinderen wanneer ze met vriendjes en familie communiceren terwijl ze buiten spelen.

Spelletjes waar de walkie talkie voor kinderen aan te pas komt

Walkie talkies voor kinderen kunnen een leuke manier zijn om zowel binnen als buiten te spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën voor spelletjes die kinderen met hun walkie talkies kunnen doen?

  1. Verstoppertje spelen - Het is heel leuk om met de kinderen verstoppertje te spelen. Met de walkie talkie in de aanslag kunnen ze seinen naar elkaar uitzenden en communiceren om de ander te vinden.
  2. Avonturen spelen - Kinderen kunnen hun eigen avonturen bedenken en deze via de walkie talkies bespreken. Het gebruik van de walkie talkie geeft het spelen een extra lading. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en op avontuur gaan in hun eigen buurt.
  3. Rollenspel - Voor kinderen is er haast niks leukers dan zich te verkleden tot een echte politieagent, brandweer of schipper. Ze wanen zich in deze spannende beroepen en het gebruik van de walkie talkie maakt het voor de kinderen nog realistischer.
  4. Obstakelparcours - Laat de kinderen samenwerken terwijl ze een parcours aan het maken zijn. Wanneer het parcours vervolgens klaar is, kunnen ze elkaar op afstand helpen door de walkie talkie te gebruiken.

Niet alleen om mee te spelen

Een walkie talkie is voor de kinderen een leuk stuk speelgoed. Maar dat is niet het enige doel waarom je je kinderen ermee laat spelen. De walkie talkie is namelijk ook een heel handig middel om te oefenen met sociale vaardigheden en communicatie. Kinderen kunnen leren hoe ze duidelijk en efficiënt moeten communiceren. Het praten via de walkie talkie vraagt namelijk om extra handelingen en daarvoor moet je zorgen dat je de boodschap heel duidelijk overbrengt. Het is een ideale manier om kinderen te laten oefenen in hun sociale omgang met anderen.

 

De belangrijkste reden om een walkie talkie voor kinderen te kopen Want hoe leuk het ook voor hun is om ermee te spelen, walkie talkies zijn een nuttig hulpmiddel voor hun veiligheid. Hier zijn enkele manieren waarop walkie talkies kunnen bijdragen aan de veiligheid van kinderen:

  • Bereikbaarheid tussen ouders en kinderen
  • Directe communicatie zonder vertraging
  • Onder toezicht blijven
  • Beperkt bereik en zendvermogen, dus minder kans op ongewenste luisteraars

Een walkie talkie voor je kinderen kopen?

Wil je een set walkie talkies voor je kinderen kopen en zeker weten dat ze er veilig en verantwoord mee kunnen spelen? Belangrijk is dat je je dan goed verdiept in de specificaties van de walkie talkie die inderdaad veilig is voor je kinderen. Denk aan toezicht op de gebruikte frequentie van de walkie talkies die je juist instelt. Daarnaast is het heel verstandig om de kinderen te leren hoe ze veilig met de walkie talkies om moeten gaan.

circle-arrow-left Terug naar overzicht