Icom IC-R8600 Multimode 0.1 t/m 3000Mhz ontvanger

-
+
question-gradient
Staffelkorting
question-gradient
Let op. dit is een
backorder product.
checked

Direct leverbaar. Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis

De nieuwe Icom IC-R8600 is een state of the art wide band digitale ontvanger met spectrum scope bedoeld en gemaakt voor de (professionele) luisteraar die absoluut het maximale wil bereiken en ontvangen. De IC-R8600 is een super-breedband 10 kHz tot 3 GHz communicatie-ontvanger waarmee u op verschillende manieren een breed scala aan signalen kunt horen en bekijken. Niet alleen kan de IC-R8600 diverse digitale communicatiesignalen decoderen, maar de geavanceerde FPGA-processingtechnologie zorgt ook voor helderheid en accuraatheid van de ontvangen signalen. Met de optionele afstandsbedieningssoftware voor Windows® PC’s, kunnen ontvangen geluid en spectrumscoopdata via een IP-netwerk worden overgedragen voor monitoring vanaf verafgelegen locaties.

De 'next generation' technologie van Icom geeft u een super breed band ontvanger, all mode bereik van HF tot 3GHz, inclusief korte golf en VHF/UHF, terwijl een constante ontvangstgevoeligheid gegarandeerd blijft. De IC-R8600 is niet simpel een scanner - het is een professionele hoogwaardige communicatie ontvanger met verschillende eigenschappen van hoge scan snelheid tot computer besturing.Groot frequentie bereik De IC-R8600 is doorlopend afstembaar van 0.1 tot 3000MHz, met 10Hz resolutie, terwijl een constante ontvangstgevoeligheid gegarandeerd blijft. U kunt er van verzekerd zijn dat indien er een radio uitzending of signaal is, u in staat zult zijn dit te ontvangen met een minimum aan interferentie van andere signalen. All-mode mogelijkheid Radio signalen worden uitgezonden in verschillende modes.

De IC-R8600's 'all-mode' eigenschap geeft u de mogelijkheid signalen te ontvangen in verschillende modes. SSB (USB, LSB), CW, AM, FM, en FMW zijn standaard en verschillende speciale modes, CW narrow en e digitaleprotocollen, zoals D-STAR, NXDN, dPMR and APCO P25, en AM breed, AM smal, en FM smal zijn beschikbaar om een verscheidenheid aan signalen te ontvangen, terwijl de meest geschikte bandbreedte hiervoor te selecteren is.

Super-breedbandbereik van 10 kHz tot 3 GHz
De IC-R8600 is in staat om verschillende digitale protocolsignalen te decoderen, waaronder P25 (fase 1), NXDN™, dPMR™, D-STAR, het Japanse DCR (Digital Convenience Radio) en hij ontvangt ook conventionele analoge signalen, zoals de modulatiesoorten USB, LSB, FSK, CW, AM, S-AM (synchrone-AM), FM en WFM, waarbij 10 kHz tot 3 GHz breedband wordt bestreken in stappen van 1 Hz.

Absolute waarde van de RSSI-waarde
De IC-R8600 toont de metertypen S-meter, dBµ, dBµ (emf) en dBm in de RSSI. De meters voor dBµ, dBµ (emf) en dBm hebben een hoge nauwkeurigheid van ±3 dB** (tussen 0,5 – 1100 MHz) waardoor deze kunnen worden gebruikt voor het meten van de signaalsterkte.
RSSI = Received Signal Strength Indicator, ontvangen signaalsterkte-indicator
Beter dan ±6 dB tussen 1100 en 3000 MHz

Softwaredemodulatie in FPGA-processing 
De IC-R8600 maakt gebruik van FPGA (Field Programmable Gate Array) en DSP-eenheden voor demodulatie, decodering en de meeste signaalverwerking. Directe HF signalen en middenfrequentsignalen, die vanaf VHF/UHF in frequentie worden omgezet, worden gedigitaliseerd in een 14-bits A/D-converter en doorgegeven aan FPGA en DSP voor optimale verwerking. De high-rate 122,88 MHz bemonsteringsfrequentie die voor de A/D-converter wordt gebruikt resulteert in een superieure aliasing- en spiegelonderdrukking.

Superieure ontvangerprestaties 
De IC-R8600 beschikt over elf discrete hoogfrequentbanddoorlaatfilters op de kortegolfbanden en dertien banddoorlaatfilters in het VHF-/UHF-bereik. Om overflow te voorkomen wordt alleen het beoogde signaal doorgegeven, terwijl sterke interferentiesignalen buiten het bereik worden onderdrukt. De IC-R8600 heeft een IP3 van +30 dBm en een dynamisch bereik van 105 dB op 14,1 MHz. De IP3-prestaties bedragen op 144 MHz +10 dBm en op 440 MHz 0 dBm.

Ruim voorzien van geheugenkanalen
De IC-R8600 heeft tot 2000 reguliere geheugenkanalen, toewijsbaar aan 100 groepen. Naast de gewone geheugenkanalen kunnen maximaal 100 scan-skip-kanalen (overslaan) en 50 paar bandscangrenzen worden ingesteld. De functie voor automatisch wegschrijven bij scannen slaat automatisch bezette frequenties op in de geheugenkanalen (maximaal 200 kanalen). Deze geheugenkanalen en diverse instellingen kunnen op een Windows® PC bewerkt worden met de optionele CS-R8600 programmeersoftware.

Inhoud van het pakket:
1x Icom IC-R8600, 1x DC voeding kabel, 1x Extra zekeringen en pluggen.

Specificaties
arrow-down
Artikelnummer: 10797

Een verscheidenheid aan scanfuncties
Een heel scala aan scanfuncties zorgt ervoor dat u in staat bent om op effectieve en grondige wijze te zoeken naar gewenste stations. De IC-R8600 scant maximaal 100 kanalen per seconde in de geheugenscanmodus.

- Geprogrammeerd scannen/fijn geprogrammeerd scannen
- scannen/fijn / normaal scannen
- Prioriteitsscan
- Geheugenscan
- Geselecteerde geheugenscan
- Geselecteerde modus geheugenscan
- Automatische geheugenschrijfscan
- Real-time spectrumscoop met watervalfunctie 

De real-time spectrumscoop met een hoge resolutie levert toonaangevende prestaties op het gebied van resolutie, met 30 frames per seconde* snelle sweep, een ±2,5 MHz brede scoopbreedte (weergavebereik) en 110 dB dynamisch bereik (bij ± 2,5 kHz span). Het watervallscherm stelt u in staat om zwakke signalen te vinden door de spectrumverandering over de tijd te tonen. Wanneer u op de spectrumscoop of het watervalscherm tikt, kan het gebied waarop getikt wordt als de werkfrequentie worden geselecteerd. De piekzoekfunctie vindt meerdere piekfrequenties binnen het scoopbereik en helpt u deze te selecteren. (*Bij benadering)

Snelle, probleemloze en intuïtieve werking
Om de gewenste signalen efficiënt te kunnen binnenhalen, is de gebruikersinterface van de IC-R8600 gemaakt op een snelle en nauwkeurige werking. Het grote 4,3-inch kleurenscherm met de aanraakschermfunctie, is geconfigureerd om informatie over de ontvangst te verzamelen. Door indicatoren en pictogrammen op het scherm aan te tikken, verschijnt het pop-up-instelmenu en kunnen parameters eenvoudig worden aangepast. Wanneer de multifunctionele draaiknop, of de multifunctionele knoppen A, B of C wordt worden ingedrukt, verschijnen op het scherm diverse functies, zoals scansnelheid, HF-versterking, audiotoon, achtergrondverlichting van het scherm of andere menu’s.

SD-kaartsleuf voor ontvangstrecorder
Met de ontvangstrecorderfunctie kan geluid dat wordt ontvangen in .WAV-formaat op een SD-kaart worden opgenomen. Het opgenomen spraakgeluid kan op de ontvanger of op een pc weer worden afgespeeld. Wanneer een 32 GB microSD-kaart* wordt gebruikt, kan tot 270 uur aan communicatiegeluid worden opgenomen. Daarnaast slaat de schermopnamefunctie op de SD-kaart, een snapshot van het scherm op in .PNG- of .BMP-formaat . *Een MicroSD-kaart moet afzonderlijk worden aangeschaft.

Afstandsbedieningsfunctie via IP-netwerk of USB-kabel
Met de optionele RS-R8600 PC afstandsbedieningssoftware kunt u via een IP-netwerk of USB-kabel op afstand luisteren naar ontvangen audio, en kunt u de meeste ontvangerfuncties bedienen, inclusief overdracht van de spectrumscoop.

I/Q-signaaluitgang
Met de I/Q-signaaluitvoerfunctie* kunt u digitale middenfrequentsignalen uitkoppelen vanaf de I/Q-uitgang. Dit kan gebruikt worden voor het analyseren van spectrum of om signalen extern te decoderen. Deze functie zal met een toekomstige firmware-update worden geleverd. Er kan daarnaast software van een derde partij benodigd zijn.

Andere Specificaties 
- 3 antenneaansluitingen: een SO-239-type en een phono (RCA)-aansluiting voor HF en een type N-aansluiting 
- Klok- en NTP-functie 
- Centrale afstemmeter en digitale automatische frequentieregeling (AFC) voor FM-, WFM- en digitale modi 
- Spraaksynthesizerfunctie
- Audiotoonfuncties: HPF/LPF, bas, hoge tonen en de-emfase 
- Decoderen van meerdere digitale codes die gebruikt wordt in de digitale modi 
- IP+-functie verbetert de prestaties op het gebied van het derdegraads interceptiepunt 
- Instelling frictie hoofdafstemknop 
- Vergrendelfunctie voor afstemknop en bedieningspaneel 
- CI-V-afstandsbedieningscommando’s 
- Logboek RX-historie voor digitale modi

Reviews (1)
arrow-down
Seo heeft dit product beoordeeld
Het was voor mij even sparen maar dan eindelijk staat hij hier op de plank. Was even uitzoeken hoe alles werkt maar wat een goede ontvanger met een bak mogelijkheden. Zeer blij met deze aankoop en voor mij valt er nog een hoop te ontdekken.
circle-arrow-left
circle-arrow-left
Schrijf een review voor dit product
Bekijk de bundels van dit product

Staat jouw product er niet tussen of heb je meer informatie nodig?

Neem contact op en vraag om advies.

Klanten waarderen ons met een gemiddelde score van 9,2

Geweldig
Davey

Naar even uit puzzelen hoe het werkte en t leeg halen en opnieuw programeren, zeer handig portofoon en fijn om te gebruiken.

Top bedrijf
Guido

Heb al verschillende keren iets besteld bij PortofoonWeb. Steeds vooraf een goed advies gehad. De levering ging vlot en spullen steeds op tijd binnen gekregen. Een maand geleden had ik een verkeerde multi lader besteld, de omruilprocedure was niet omslachtig en binnen één week had ik de juiste lader in huis. Erg vlotte en goeie service, een aanrader dus om bij PortofoonWeb te bestellen!

Goede service
Alain

Mijn ervaring met portofoonweb is dat men prompt reageert en goede aftersales biedt.

Zeer goed
Jaap

Scanner . Keurig op tijd ontvangen. en een duidelijke handleiding.

Bestelling in backorder
Stephanie

Ik plaatste een bestelling dewelke in backorder stond en dus niet voorradig was, wat ik zelf over het hoofd zag op de website. Mijn onterechte klacht werd bijgevolg ook zeer correct opgevolgd en beantwoordt!

Voldoet aan de verwachting. Batterij wel zeer lang opladen.
Leen Dam

Tijd nemen om kanalen te vinden. Geduld en blijven scannen.

Goede Service
Gerrit van den berg

Goede afleverng

Vlotte levering en altijd vriendelijk!!
Hendrik Cattoor

Zeer tevreden met mijn aankoop altijd kwaliteits producten