Portofoon Kopen

Portofoon kopen: hier moet u op letten

U heeft besloten dat u een portofoon aan wil schaffen, maar u heeft geen idee welke portofoon u precies moet kopen. Wij helpen u graag de beste keuze te maken in het aankoopproces, zodat u een portofoon kunt gebruiken waar u honderd procent tevreden over bent. Op deze pagina leest u waar u op moet letten bij het kopen van portofoons, zodat u de juiste portofoon in huis haalt.

De kwaliteit van het apparaat

Het is belangrijk uzelf af te vragen waar u uw portofoons voor wil gebruiken. Wilt u de portofoons recreatief gebruiken, dan is de kwaliteit van de apparaten niet zo belangrijk. Natuurlijk moeten de portofoons het goed doen, maar de gesprekskwaliteit hoeft niet uitstekend te zijn. Neemt u de portofoons bijvoorbeeld mee naar de camping of geeft u de walkie talkies aan de kinderen, dan is de kwaliteit van de apparaten simpelweg wat minder belangrijk. Wilt u de portofoons zakelijk gebruiken, dan is de kwaliteit wel erg belangrijk. De portofoons moeten niet alleen tegen een stootje kunnen, maar ook een uitstekende gesprekskwaliteit bieden en bovendien erg gebruiksvriendelijk zijn. Vraag uzelf daarom af waar u de portofoons voor wil gebruiken en welke kwaliteit u voor dit gebruikersdoeleinde nodig heeft.

Het bereik van de portofoon

Iedere portofoon heeft weer een ander maximaal bereik. Het maximale bereik van een portofoon geeft aan hoe ver de reikwijdte van het apparaat is, ofwel hoe ver u met uw gesprekspartner uit elkaar kunt staan tijdens het communiceren. Heeft uw portofoon een groot bereik, dan kunt u ver uit elkaar staan en elkaar toch goed verstaan. Is het bereik wat kleiner, dan moet u dichter bij elkaar staan of wordt de gesprekskwaliteit lager bij een grotere afstand. Moet u met elkaar kunnen communiceren op een groot terrein, dan investeert u in portofoons met een groot maximaal bereik. Is het communicatiegebied minder groot, dan kunt u ook een portofoon met een kleiner bereik aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat communiceren altijd beter gaat op een open vlakte dan in een stedelijk gebied. Communiceert u vooral in een stedelijk gebied, dan heeft u ook meer bereik nodig.

De spatwaterdichtheid van de portofoon

Tot slot is het goed om te achterhalen hoe goed een portofoon tegen water kan. Gebruikt u de portofoon alleen binnen en komt het apparaat nooit in contact met water, dan heeft u geen spatwaterdichte portofoon nodig. Gebruikt u het apparaat juist buiten of komt het apparaat om een andere reden in contact met water, dan moet het apparaat wel spatwaterdicht zijn. Ook als u verwacht dat het apparaat nat kan worden door regen, neemt u een portofoon die spatwaterdicht is. Twijfelt u of u uw portofoon wel of niet buiten wil gebruiken? Schaf dan liever een apparaat aan dat spatwaterdicht is. Wilt u het apparaat inderdaad in de buitenlucht gebruiken, dan weet u in ieder geval zeker dat de portofoon niet kapot kan gaan. Alleen als u echt zeker weet dat het apparaat niet in contact komt met (het kleinste spatje) water, neemt u een portofoon die niet spatwaterdicht is.