Veel gestelde vragen

Wat is het bereik van een Portofoon

De afstanden die tussen 2 of meerder Portofoons gehaald kunnen worden zijn sterk afhankelijk van de omgeving en de gebruikte materialen. Elke obstakel dat zich bevind tussen zender en ontvanger heeft invloed op het bereik, denk daarbij aan. Bomen, huizen, flats, beton, ijzer, bergen, regen, glas, etc. Gemiddeld heeft een portofoon een bereik tot aan de horizon, mits daar geen genoemde obstakels tussen liggen. Wilt u het bereik gaan vergroten dan moet u denken aan een betere of hogere antenne, op deze manier verlegt u de horizon. Ook verkopen wij Repeaters (Extenders). Deze kunnen op een hoger of centrale locatie worden geplaatst waar via al het communicatie verkeer gaat lopen. Daarnaast is het uitgestraalde vermogen van een portofoon ook van belang. Een portofoon met 0,5 watt zendvermogen of 5 watt zendvermogen maakt een verschil. Neem gerust contact met ons op voor een goed en duidelijk advies specifiek voor uw situatie.

Wij hebben al portofoons kunnen die communiceren met andere portofoons?

Ja, dat kan bijna altijd. Als het een standaard PMR of LPD, Kenwood, Midland portofoon betreft dan kunnen wij zeer gemakkelijk de portofoon zo voor u programmeren dat communicatie altijd mogelijk is. Wanneer het gaat om niet standaard portofoons of waarvan u niet zeker bent wat voor frequenties er achter de kanalen zitten dan kunnen wij dat voor u uitlezen of onderzoeken. Van de meest gangbare modellen hebben wij de gegevens en anders kunnen wij de portofoon uitlezen. Heeft u al portofoons in u bezit maar u bent er niet zeker van hoe de kanalen zijn ingesteld neem dan CONTACT met ons op voor advies.

Een kanaal of Frequentie was is het verschil

Een kanaal is vergelijkbaar met een voorkeur zender op de Auto Radio. Kanalen/voorkeur zenders zijn vrij in te stellen. Bijvoorbeeld u heeft Radio 538 op de auto radio onder Voorkeur 5 maar de buurman kan Radio 538 net zo goed onder Voorkeur 1 hebben staan. Achter elke kanaal kan een andere frequentie vast gelegd worden.  Met andere woorden kanaal 1 op de portofoon van de buurman hoeft niet per direct te betekenen dat daar dezelfde frequentie achter zit als u kanaal 1 op uw portofoon. Wel zijn er standaardiseringen vast gelegd, zoals de 8 Pmr Kanalen, 69 LPD kanalen, 16 Kenwood kanalen om het toch redelijk duidelijk te houden.

Is het programmeren van een portofoon gemakkelijk

Dat is met onze basis handleiding voor iedereen prima te doen die een beetje affiniteit heeft met portofoons of zend ontvangers. Wij hanteren vaak als stelregel, is het verschil tussen frequentie en kanalen u geheel niet duidelijke dan raden wij u aan hier niet aan te beginnen. Houd er wel rekening mee dat de meeste programmeer software niet goed functioneert onder Windows 8 en Mac systemen. Wij kunnen de portofoons voor u geheel gebruik klaar programmeren. Voor specifieke programmeringen vraag ons naar de mogelijkheden.

Verschil tussen portofoon & walkie talkie

In de basis hebben we het over dezelfde producten met dezelfde werking. Maar walkie talkie wordt meer gezien als een speelgoed product en portofoon als een serieus communicatie middel.

Wat is PMR

PMR446 is een standaard voor draadloze communicatie. Het gaat hierbij om vergunning vrije zenders  cq portofoons voor persoonlijk gebruik. De afkorting PMR staat voor Personal Mobile Radio.

Wat is LPD

LPD staat voor Low Power device. In het frequentie gebied  433.0750 t/m 434.7750 zijn 69 kanalen voor vrije communicatie beschikbaar gesteld.