Ervaar ook de
kracht van communicatie

Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Walkie Talkie kopen

Een walkie talkie kopen: wanneer is het interessant?

Walkie talkies worden ook wel portofoons genoemd en gebruikt om op een afstand met elkaar te communiceren. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van een zendmast of een mobiel netwerk, maar van een antenne en een specifiek communicatiekanaal. Twijfelt u over de aanslag van een walkie talkie? Lees dan in dit artikel wanneer een walkie talkie kopen interessant kan zijn.

Een walkie talkie kopen voor de kinderen

Veel mensen die een walkie talkie kopen, doen dit voor de kinderen. Veel kinderen vinden het leuk om op een afstand met elkaar te communiceren, bijvoorbeeld als ze verstoppertje aan het spelen zijn. Verder kan het aanschaffen van een walkie talkie ook puur praktisch zijn. Gaan de kinderen buiten spelen en wilt u ze geen dure telefoon mee geven, dan kunt u ook een walkie talkie geven om de communicatie toch in stand te houden. In dit geval loopt u niet het risico dat de kinderen een dure telefoon kapot maken of verliezen, maar kunt u wel altijd contact houden. Zeker als uw kinderen in een drukke omgeving gaan spelen en u ze goed in de gaten wil houden zonder zelf naar buiten te gaan, is het aanschaffen van walkie talkies een aanrader.

Een walkie talkie kopen voor op vakantie

Op vakantie kan een walkie talkie ook handig zijn. Zit u bijvoorbeeld op de camping en wilt u de kinderen altijd kunnen bereiken, dan kunt u hen ook in deze situatie een walkie talkie geven. Bellen in het buitenland is erg prijzig, maar hier heeft u geen last van als u walkie talkies meeneemt op vakantie. Wel moet u er rekening mee houden dat u walkie talkies niet overal mag gebruiken. Verdiep u daarom altijd in de lokale wet- en regelgeving over portofoons, voor u uw walkie talkies in het buitenland gaat gebruiken.

Een walkie talkie kopen voor het bedrijf

Tot slot kunnen walkie talkies ook gebruikt worden binnen het bedrijf. Werkt u bijvoorbeeld in een winkel en moet u altijd contact kunnen houden met uw collega’s? Dan kunt u hier portofoons voor gebruiken. Ook als u in de zaak staat en uw collega beneden staan, kunt u met elkaar communiceren zonder telefoon. Organiseert u een evenement, dan zijn walkie talkies ook erg praktisch. Niet alleen voor de beveiliging, maar ook voor de andere medewerkers van uw event. Tot slot worden walkie talkies ook veel gebruikt op bedrijventerreinen met weinig telefonisch bereik. Kunt u vaak niemand bellen omdat het bereik op uw bedrijventerrein slecht is, maar moet u wel goed en regelmatig contact kunnen onderhouden met uw collega’s? Dan is het aanschaffen van een walkie talkie set ook interessant voor u. Omdat walkie talkies niet op de telefoonmast werken, kunt u altijd met elkaar communiceren. En heeft u portofoons met een groot bereik, dan maakt het helemaal niet uit hoe groot uw bedrijventerrein is.