Portofoon communicatie vereenvoudigd samenwerking tussen politie en portiers

Portofoon communicatie vereenvoudigd samenwerking tussen politie en portiers

Dertig portiers die werkzaam zijn rondom het Plein in de Haagse binnenstad zien de portofoon als ideaal communicatiemiddel in het 'Stappen zonder klappen' project. 
De portiers hebben de afgelopen weken enkele keren samen getraint met politie agenten en niet zonder succes. Dinsdagavond vond in het nieuwe bureau ‘de Yp’ de laatste training plaats. 

Al sinds 2011 werken verschillende organisaties waaronder; de gemeente, horeca ondernemers en politie samen in dit project. De focus van het project lag op de aanwezigheid van een politiekoppel (het zogenaamde sus-team) tijdens het weekend op het Plein. Rondom het Plein liggen een groot aantal uitgansgelegenheden waaronder veel restaurants, (nacht)cafe's etc, dus de betreffende locatie was bijzonder geschikt om het project uit te voeren. 

In het project hebben de portiers direct contact met het politie koppel via portofoon en kan zodoende snel en adequaat gereageerd worden op eventuele vechtpartijen. De voorkeur in het project ging uit naar portofoon communicatie, vanwege het gebruik van een gespreksgroep waardoor snelle communicatie en dus interventie mogelijk is. Het gebruik van GSM telefoons is in dit geval niet afdoende

Bron: MCCResources
Foto: Pascal Maramis

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →