Waarom portofoons gebruiken
Algemeen

Waarom kiezen voor een Portofoon

Waarom kiezen voor het gebruik van een portofoon?

Ben je werkzaam als logistiek medewerker, beveiliger of evenementencoördinator? In dergelijke beroepen is snelle en betrouwbare communicatie onmisbaar. Welk communicatiemiddel kun je dan het best gebruiken: de mobiele telefoon of de portofoon? In deze blog zetten we het gebruik van portofoons uiteen en lichten we toe waarom ze vaak de voorkeur hebben boven mobiele telefoons. 

Veilig gebruik zonder afleidingen 

Op je werk zul je vast in situaties terechtkomen waar snel en adequaat gehandeld moet worden. Iedere seconde telt. Moet je een collega op afstand bereiken, dan is het in zulke gevallen erg omslachtig om dat via je mobiele telefoon te doen. Eerst de telefoon ontgrendelen, dan een telefoonnummer kiezen of een app openen en vervolgens de telefoon over laten gaan. Voordat je al een tal van handelingen hebt moeten doen, kunnen er cruciale scenario’s plaats hebben gevonden. Gebruik je portofoons, dan zorgt de eenvoudige drukknopcommunicatie ervoor dat deze vertraagde handelingen worden geëlimineerd. Je hebt direct contact zonder gedoe.  

 

De portofoons zijn veilig omdat je snel kunt handelen, maar ook omdat je minder snel wordt afgeleid. Terwijl een smartphone je kan overladen met meldingen en apps, doet een portofoon simpelweg waarvoor hij gemaakt is en dat is direct communiceren. 

Snel en efficiënt schakelen 

Tijd is vaak van essentieel belang. Is de druk hoog om snel te handelen en moet je op dat moment een collega op afstand spreken? Als je daarvoor je mobiele telefoon gebruikt, dan zorgen de verschillende handelingen ervoor dat er veel tijd verloren gaat. De kans is bovendien aanwezig dat de telefoon niet wordt opgenomen en dat je een voicemailbericht moet achterlaten. Dat is anders bij de portofoon. Met één druk op de knop ben je live en kan je de boodschap overbrengen. Dit maakt de communicatie niet alleen sneller maar ook efficiënter, zeker in beroepen waar tijd geld is. 

Directe en groepscommunicatie 

Een van de grootste voordelen van portofoons is de mogelijkheid om meteen met een hele groep te communiceren. Stel je voor dat je een team coördineert tijdens een evenement of in een magazijn. In plaats van meerdere individuele gesprekken te voeren met een mobiele telefoon, kun je met het gebruik van een portofoon in één keer het hele team aanspreken.

De groepscommunicatie kan van onschatbare waarde zijn bij het geven van algemene aankondigingen of dringende instructies. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs die in een konvooi rijden. Via de
mobilofoon kunnen ze onderling contact houden en als team onderling communiceren. 

Duurzaam en gemaakt voor robuust gebruik 

Mobiele telefoons zijn tegenwoordig innovatief, maar ook ontzettend fragiel. Vaak zijn ze gemaakt van glas en de touchscreen kan gemakkelijk beschadigen. Je bent genoodzaakt om een goede telefoonhoes te kopen en zelfs dan ben je er niet van verzekerd dat je telefoon krasvrij blijft. 

 

Portofoons zijn vaak steviger en schokbestendiger dan de gemiddelde smartphone. Bij het ontwerp is rekening gehouden met veeleisende omgevingen als bouwplaatsen en grote evenementen. Waar een mobiele telefoon na een val of blootstelling aan water vrijwel meteen kapot kan gaan, zijn veel portofoons gebouwd om dergelijke ongelukken te weerstaan. 

Het gebruik van portofoons van PortofoonWEB 

Hoewel mobiele telefoons hun eigen pluspunten hebben, bieden portofoons ongeëvenaarde voordelen op het gebied van veiligheid, groepscommunicatie en duurzaamheid. Wil je voor je werk gebruikmaken van portofoons? Bekijk ons uitgebreid assortiment en neem vrijblijvend contact op om je te laten informeren en adviseren over de mogelijkheden.

circle-arrow-left Terug naar overzicht