Walkie talkies

Walkie talkies zijn apparaten die zowel een boodschap kunnen verzenden als ontvangen zonder tussenkomst van een ander station. Met één druk op de knop kunt u een bericht inspreken die direct verzonden wordt op een vooraf ingestelde frequentie. Alle walkie talkies die ook op deze frequentie zitten en zich binnen het bereik bevinden, zullen dit bericht ontvangen.

Onze top 3 portofoons

geselecteerd door onze specialist
Sorteer op:
Nieuwste
Pagina
Deze bedrijven gingen je allemaal voor.
De portofoon specialist
h binnen het bereik bevinden, zullen dit bericht ontvangen.

In stedelijke gebieden zal het bereik slechter zijn doordat er veel bebouwing is wat het signaal kan tegenhouden. Ook in dichtbegroeide bossen kan het signaal aanzienlijk achteruit gaan. Indien u er zeker van wilt zijn dat uw communicatie via de walkie talkies goed blijft verlopen, kunt u ervoor kiezen om walkie talkies aan te schaffen met meer bereik dan in eerste instantie nodig is.

Een vergunning voor walkie talkies voor recreatief gebruik is niet noodzakelijk. In Europa zijn hier standaard afspraken over gemaakt waardoor u de walkie talkies probleemloos kunt gebruiken. Echter kan het wel zo zijn dat er andere regels gelden in landen buiten de EU. Verdiep u daarom altijd in de lokale wet- en regelgeving wanneer u van plan bent om walkie talkies te gebruiken.

Walkie talkies gebruiken binnen uw bedrijf

Walkie talkies zijn ook uitermate geschikt voor het gebruik tijdens uw werk. Wanneer u bijvoorbeeld in een winkel werkt en snel een collega wilt spreken, bieden walkie talkies de ideale uitkomst. Ook in de horeca worden veel walkie talkies gebruikt om zeker tijdens drukke dagen snel en effectief met elkaar te kunnen communiceren.

Kies voor deze situaties altijd voor walkie talkies met een lange accuduur zodat er tijdens werktijd niet opgeladen hoeft te worden. Daarnaast kunt u voor het gemak ook gebruik maken van een headset. Zo houden uw medewerkers de handen vrij om door te gaan met werken.

Specificaties en omstandigheden

Om een goede keuze te maken voor de aanschaf van nieuwe walkie talkies is het belangrijk om te weten onder welke omstandigheden u de walkie talkies gaat gebruiken. Gebruikt u ze om te communiceren wanneer uw (klein)kinderen gaan buitenspelen, maar is dit een dicht bebouwd gebied? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een groter bereik omdat er in een dicht bebouwd gebied signaalverlies kan ontstaan.

Wanneer ook kinderen gebruik gaan maken van de walkie talkies kan het handig zijn om te kiezen voor walkie talkies met een opvallende kleur. Zo kunnen de walkie talkies snel terug gevonden worden in bijvoorbeeld de speeltuin of op het sportveld.

Gaat u walkie talkies gebruiken voor uw vakantie? Dan is wellicht een compacte behuizing weer belangrijker zodat u niet de hele dag grote en zware walkie talkies hoeft te dragen. Wanneer u reist in een groter gezelschap kunnen walkie talkies ook een uitkomst bieden om met elkaar in contact te blijven wanneer u aan het autorijden bent of wanneer de groep zich opsplitst bij het bezoeken van een stad.

Gebruikt u de walkie talkies bijvoorbeeld in regenachtig gebied, op het water of tijdens de wintersport? Houdt dan ook rekening met de waterdichtheid. Walkie talkies die slecht bestand zijn tegen water zullen al snel minder goed gaan werken en uiteindelijk niet meer bruikbaar zijn. Kies daarom altijd voor walkie talkies die zowel tegen een stootje als tegen water kunnen. Speciaal voor dit soort reizen bieden wij walkie talkies aan met zeer aantrekkelijke staffelkortingen die wel kunnen oplopen tot meer dan 30% korting. Bekijk snel onze complete aanbod!