WiFi-portofoons in je bestaande infrastructuur?
Algemeen

WiFi-portofoons in je bestaande infrastructuur?

De voordelen van een Wifi Portofoon binnen jouw organisatie.

Binnen een organisatie is een goede communicatie van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen beveiligers binnen uw bedrijfspand, de communicatie tussen verschillende afdelingen, enzovoorts. Niet alleen voor zakelijke dienstverleners is deze communicatie belangrijk, ook voor retailers en horecagelegenheden helpt een goede communicatie bij de bedrijfsvoering. In het geval van een horecagelegenheid kunt u denken aan de communicatie tussen het personeel op het terras en achter de bar, het personeel achter de bar en in de keuken, enzovoorts. Om deze communicatie mogelijk te maken kunt u tussen verschillende communicatiemiddelen kiezen. Denk aan een vaste telefoonlijn, een mobiele telefoon, etc. Heeft u echter al eens nagedacht over WiFi-portofoons binnen uw bestaande infrastructuur?

In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik en de voordelen van Wifi-portofoons binnen uw organisatie. Mogelijk zijn deze portofoons ook voor uw organisatie erg interessant!

Werking van Wifi-portofoons binnen organisaties.
WiFi-portofoons worden ook wel IP-portofoons genoemd, die kunnen worden aangesloten op een bestaand WiFi-netwerk. Op plekken waar PMR niet voldoet maar men wel een groot WiFi-netwerk heeft, kan het gebruik van deze portofoons raadzaam zijn. Het bereik van uw portofoons is in dit geval gelijk aan het bereik van uw WiFi-netwerk! Ideaal voor bijvoorbeeld een groot winkelcentrum, waar men doorgaans een WiFi-netwerk gebruikt. Ook binnen bedrijfspanden of op evenemententerreinen kan het gebruik van deze 
IP-portofoons een slimme keuze zijn.

Mocht u op uw evenemententerrein nog geen WiFi-netwerk hebben, dan kunt u hier tijdelijk routers ophangen om dit netwerk te creëren. Niet alleen fijn voor het gebruik van IP-portofoons, ook nog eens handig om de drukte op bepaalde plekken te kunnen meten! Het aantal verbindingen met dit netwerk zegt immers iets over het aantal mensen wat zich in de omgeving van een bepaalde router bevindt.

Voordelen van Wifi Portofoons.
Het belangrijkste voordeel van een 
Wifi-portofoons is reeds beschreven, namelijk het grote bereik wat u hiermee heeft. Dit is echter niet het enige voordeel van een WiFi-portofoon! Denk ook aan de mogelijkheid om zowel te praten, als te luisteren op hetzelfde moment. Dit lijkt sterk op de werking van een mobiele telefoon, al heeft u bij een WiFi-portofoon geen bereik buiten uw WiFi-netwerk om. Daarbij is het met een WiFi-portofoon mogelijk om zowel spraakberichten te versturen, als tekstuele berichten. Ook kunt u tekstuele berichten ontvangen vanuit een centrale post.

Een belangrijk verschil tussen een mobiele telefoon en een WiFi-portofoon is het feit dat een WiFi-portofoon een accuduur van maar liefst 20 uur heeft. De accu’s van mobiele telefoon zijn vaak veel minder. Voor het gebruik van een WiFi-portofoon betaalt u vaak geen licentiekosten of belkosten. Zo is het gebruik van deze portofoons voordeliger dan het gebruik van een mobiele telefoon of een smartportofoon.

Terug naar blog overzicht:

circle-arrow-left Terug naar overzicht