Smartportofoons ideaal voor transport
Algemeen

Smartportofoons ideaal voor transport

dankzij GPS-tracking en dekking

Binnen de transportwereld is een goede communicatie essentieel! Vaak wordt er binnen de transportwereld vanuit een centrale post gewerkt, waarvandaan de verschillende vrachtwagenchauffeurs worden aangestuurd. Daarbij is het voor chauffeurs belangrijk om hun positie door te geven, zodat men vanuit de centrale post in de gaten kan houden of bestellingen op tijd geleverd worden! Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen zij klanten hier tijdig van op de hoogte brengen om miscommunicaties en frustraties tegen te gaan. In veel gevallen rijden chauffeurs internationale routers, wat een goede communicatie niet altijd even gemakkelijk maakt.

Waar men bij een route binnen Nederland en België zou kunnen kiezen voor een portofoon die aangesloten wordt op het Entropia-netwerk, is dit buiten Nederland en België beperkt mogelijk. Een goede oplossing voor dit probleem kan het gebruik van een smartportofoon zijn! Weet u al hoe een smartportofoon werkt? In dit artikel vertellen we u hier meer over!

Hoe werkt een Smart Portofoon met GPS tracking
Het idee achter een smartportofoon is dat een mobiele telefoon en portofoon gecombineerd worden tot een nieuw apparaat. Bij een smartportofoon kunt u net als bij een mobiele telefoon een simkaart gebruiken. Met deze simkaart heeft u in principe overal in de wereld een goed bereik. Dit maakt het mogelijk om ook buiten Nederland en België met uw portofoon te communiceren. Nog fijner wordt het als u kiest voor een smartportofoon met GPS tracking. Dankzij deze 
GPS tracking is het voor een centrale post mogelijk om de locatie van een vrachtwagenchauffeur uit te lezen vanuit de smartportofoon.

Niet alleen maakt dit het mogelijk om heel nauwkeurig te berekenen of een chauffeur op schema ligt om de bestellingen op tijd af te leveren. Ook is het mogelijk om in het geval van nood direct hulp te sturen naar de locatie van de chauffeur. Zeker bij routes door Oost-Europa en in Scandinavië zal een chauffeur niet precies weten waar hij zich bevindt. Met de GPS tracking op de smartportofoon is dit niet langer een probleem.

Waarom voor een Smart Portofoon kiezen?
De reeds beschreven functies van een 
smartportofoon zitten tegenwoordig ook op veel mobiele telefoons. Toch zijn er verschillende redenen om voor het gebruik van een smartportofoon te kiezen, in plaats van voor een mobiele telefoon. Zo heeft een smartportofoon een betere accu, waardoor de batterij minder snel leeg zal zijn. Daarbij is het met een smartportofoon mogelijk om via de portofoon te communiceren in plaats van via het mobiele netwerk. Mocht u een minder goed bereik hebben, bijvoorbeeld in een tunnel of op grote hoogte, dan kunt u blijven communiceren met andere chauffeurs bij u in de buurt. Dit maakt een smartportofoon met GPS tracking en een grote dekking ideaal voor logistieke bedrijven.

Terug naar blog overzicht: