Baofeng DM-5R Test

Baofeng DM-5R Test

Ongeveer twee weken geleden hebben wij het eerste test model Baofeng DM-5R Dualband DMR portofoon ontvangen. 

Firmware voldoet niet aan eisen
Waarna wij vol enthousiasme de firmware upgrade hebben gedaan van TIER I naar TIER II . Maar helaas, het bleek nog iets te vroeg want wij kwamen al zeer snel zeer vreemde zaken tegen. Grootste probleem is dat de portofoon tijdens het zenden zowel op tijdslot 1 en 2 uitzend. Dit maakt de portofoon bij gebruik van een repeater compleet onbruikbaar, en is alleen interessant van portofoon - portofoon communicatie.

Meer problemen Boafeng DM-5R
Daarnaast kwamen wij ook het probleem tegen dat de Baofeng DM-5R portofoon behoorlijk slecht (klein) signaal gedrag vertoont. Groot signaal gedrag willen wij het niet eens noemen, want de ontvanger vertoonde al problemen door een aantal weerstations in de LPD band. Kortom voor Baofeng is er nog flink werk aan de winkel.

Nieuwe Firmware
Inmiddels hebben wij nieuwe firmware ontvangen die we nog moeten testen. Zodra er goed nieuws is dat de problemen zijn verholpen zullen wij dat direct naar buiten brengen. Pas als wij groen licht hebben ontvangen van onze beta testers zullen wij volop starten met de verkoop. Wel kunt u de Baofeng DM-5R alvast in pre-order bestellen.

Volg ons Blog en Facebook pagina en blijf zo op de hoogte van actuele ontwikkelingen. 

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →