De verschillen in de Kenwood ProTalk serie
Algemeen

De verschillen in de Kenwood ProTalk serie

Een overzicht van de verschillen in de Kenwood ProTalk serie

In onze webshop vind je een aantal modellen uit de Kenwood ProTalk Serie. Je zult er de TK-3401D, de TK-3501,de TK-3601D en de PKT-23E tegenkomen. Allemaal stuk voor stuk mooie portofoons. Het maximale zendvermogen van deze modellen is 0,5 watt, we hebben het hier dus over vergunningsvrije portofoons. Voor veel gebruikers is dit natuurlijk een groot voordeel. Een particulier zal hier over het algemeen prima mee uit de voeten kunnen. Ook voor veel bedrijven zijn dit zeker al zeer bruikbare portofoons. Voor de echt grote gebruiker staan er natuurlijk in onze webshop tal van modellen welke een hoger zendvermogen (5watt8watt10watt) hebben. We hebben het in dat geval over vergunning portofoons. In dit nieuwsitem zullen we kort ingaan op de verschillen tussen de TK-3401D, de TK-3501, de TK-3601D en de PKT-23E.

De communicatievorm
De TK-3501 en de PKT-23E zijn portofoons waarbij het alleen mogelijk is om op analoge wijze te communiceren. De TK-3401 en de TK-3601D kunnen zowel analoog als digitaal gebruikt worden. Kort zullen we uitleggen wat de belangrijkste verschillen tussen analoge en digitale communicatie zijn. 
- Analoge portofoons zijn goedkoper dan digitale portofoons. Er worden echter steeds minder analoge portofoons gemaakt. 
Digitale portofoons zijn de toekomst in portofoon communicatie.
- Analoge portofoons kunnen worden afgeluisterd. Bij digitale portofoons is dit een stuk lastiger.
- Digitale portofoons hebben een helderder geluid in spraak dan analoge portofoons. Daarnaast worden bij digitale portofoons de achtergrondgeluiden weg gefilterd. 
- Het bereik van digitale portofoons is vaak hoger dan bij analoge portofoons.

Het formaat van de portofoons
De TK-3401D is de grootste van eerder genoemde portofoons. Met het gewicht van 280 gram is het echter nog niet een te zware portofoon. De TK-3501 is iets minder groot en iets minder zwaar, 210 gram. Resten ons nog de overige twee modellen. De TK-3601D kan al met recht een compacte portofoon worden genoemd, met het gewicht van 160 gram is deze ook fijn om langer met je mee te dragen. De compactste van de vier portofoons is de PKT-23E. Dit komt ook tot uiting in het gewicht van 110 gram. Voor mensen die de hele dag een portofoon meedragen is dit als groot voordeel te noemen.

Het bereik
Allereerst is het goed om te noemen dat bereik lastig is aan te geven. Bereik is afhankelijk van ontzettend veel factoren. Vooraf aangeven wat het bereik zal zijn is bijna onmogelijk. Toch gaan we hier proberen om het verschil in bereik iets uit te diepen. Het grootste bereik is voor de TK-3401D, het zendbereik mag tot 7 kilometer worden aangemerkt (natuurlijk afhankelijk van de omgeving en omstandigheden.) De TK-3501, De TK-3601 Den de PKT-23E zijn als nummer twee op dit gebied aan te merken, met een bereik van 5 kilometer (ook weer hier de toevoeging dat de omgeving en omstandigheden grote invloed kunnen uitoefenen.)

We hopen je met bovenstaande informatie een beeld te hebben geschetst over de ProTalk serie. Mochten er toch nog vragen zijn dan kun je deze natuurlijk altijd stellen via ons contactformulier.

Terug naar blog overzicht:

circle-arrow-left Terug naar overzicht