Evenementen gaan weer los
Algemeen

Evenementen gaan weer los

veilig en comfortabel begeleid met een portofoon

We hebben er lang op moeten wachten. Maar eindelijk kan het weer. De evenementen branche mag weer aan de slag. Of het nu het nu een plaatselijk dorpsfeest was of een van de grote festivals in Nederland. Alles lag stil. Door Covid was er weinig mogelijk. Maar gelukkig kunnen en mogen we weer de zo belangrijke feestjes met elkaar vieren.

Communicatie op een evenement

Nu alles weer opgestart kan worden komen ook de vraagstukken rond de communicatie bij deze evenementen weer op gang. Een veilige omgeving voor organisatie en bezoekers is van groot belang voor een geslaagd evenement. De bezoeker moet zich veilig voelen en zo weinig mogelijk meekrijgen van alle hectiek die een dergelijke organisatie met zich meebrengt. Om dit zo gestroomlijnd te laten verlopen is de portofoon onmisbaar.

Portofoon voor beveiliging

Een van de situaties waarin er vaak wordt gekozen voor het gebruik van de portofoon is de beveiliging. Vaak zie je staan op de locatie met het bekende doorzichtige oortje in het oor. Aan dit oortje zit altijd een portofoon om te kunnen communiceren. In veel gevallen werkt deze communicatie samen met de persoon die zorgt voor het parkeerbeheer. Op deze manier kan men een zo veilig mogelijke omgeving bieden voor alle bezoekers.

Portofoon voor bediening

Naast de eerder genoemde personen kom je ook vaak bij het bedienende personeel de portofoon tegen. Denk hierbij aan de personen achter de bar, of de persoon die jouw hapje of drankje aan de tafel komt brengen. Meestal zie je hier niet het doorzichtige oortje, maar kiest men voor een oortje wat op het oor komt. Op deze manier is het ook nog mogelijk om goed te kunnen communiceren met de aanwezige bezoekers.

Dit zijn maar een paar van de situaties waarin de portofoon wordt gebruikt. Ieder evenement is weer verschillend en vraagt om verschillende gebruikers van een portofoon. Maar je kunt wel zeggen dat voor de juiste communicatie het gebruik van een portofoon onmisbaar is.

Veel gebruikte portofoons voor evenementen

Een veel gebruikte portofoon tijdens evenementen is de Pro Talk lijn van Kenwood. In deze lijn zitten een drietal verschillende portofoons:
- Kenwood TK-3501, een volwaardige analoge portofoon. Een portofoon die uitermate makkelijk in gebruik is. Maar toch als zeer degelijk kan worden aangemerkt. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een D-shape oortje.
- Kenwood TK-3701D, een volwaardige digitale portofoon. Voordeel van een digitale portofoon is dat deze een hoogwaardige geluidskwaliteit heeft zolang er bereik is. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een D-shape oortje.
- Kenwood PKT-23. Een zeer compacte portofoon die vooral in de bediening veel gebruikt wordt. Deze portofoon wordt meestal gebruikt in combinatie met het Kenwood KHS-34 oortje.

Soms is op de locatie van het evenement een krachtigere portofoon nodig. Denk hierbij aan een zeer groot festivalterrein of een groot pand waarin het festival zich afspeelt. Hiervoor zijn er ook krachtigere portofoons op de markt. Denk hierbij aan:
- Wouxun KG-988. Een krachtige robuuste 8 Watt portofoon. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een D-shape oortje.
- TYT TC-3000. Een degelijke 10 Watt portofoon. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een D-shape oortje.

Naast deze modellen kun je ook kiezen voor een portofoon die werkt via het 4G / Wifi netwerk. Grote voordeel is dat deze altijd dekking heeft zolang er maar netwerk is. Hierdoor is het bereiken van de persoon die je zoekt altijd mogelijk wanneer deze binnen het dekkingsgebied is. Geschikte portofoons hiervoor zijn:
- Inrico T522, een POC portofoon zonder display. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een D-shape oortje.
- Inrico T320, een POC portofoon met display. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een G-shape oortje.
- Inrico T368, een multimode POC portofoon. Deze portofoon kan bij uitvallen van het netwerk ook nog op de traditionele manier als gewone portofoon worden gebruikt. Eventueel te combineren met een beveiligingsoortje of een G-shape oortje.

Terug naar blog overzicht: