Helium netwerk
Algemeen

Helium netwerk

Het snelst groeiende draadloze netwerk ter wereld

Het is voor veel mensen nog een onbekend begrip. Het Helium netwerk. En toch zou hier wel eens snel verandering in kunnen komen. Met rond de 500.000 hotspots over de hele wereld is het bereik inmiddels immens te noemen.

Wat is het Helium netwerk?

Het Amerikaanse bedrijf, Helium Systems, is opgericht in 2013. Dit met als doel om een wereldwijd draadloos netwerk te creëren. Onder de codenaam “The People’s Network” is gestart met het eerste peer to peer draadloze netwerk. We hebben het hier over een LoRAWan netwerk. Dit is een netwerk voor lange afstandscommunicatie met weinig vermogen. LoRaWan, staat voor Long Range wide-area network. Dit netwerk is uitermate geschikt voor veel apparaten die niet een constante internetverbinding nodig zijn.

Wat heb ik aan het Helium netwerk?

Wat je zelf aan het Helium netwerk kunt hebben is goed te laten zien met een voorbeeld uit onze hoofdstad Amsterdam. In 2015 werd in anderhalve maand “The Things Network” uit de grond gestampt. Dit netwerk bestaat uit tien masten op verschillende locaties in de stad. Dit om een zo hoog mogelijk dekking te creëren. Dit netwerk is vrij toegankelijk. Op deze manier is het mogelijk om via dit netwerk je diensten aan te bieden. Inmiddels is een dergelijk netwerk wereldwijd al in bijna 50 steden uitgerold.

Kan ik verdienen aan het Helium netwerk?

Met het Helium netwerk kun je zelf ook wat verdienen. Deze verdiensten worden uitgekeerd in Helium coins. Dit zijn cryptomunten met een waarde die op dit moment alleen maar oploopt. Deze sla je op in een hardware wallet of een crypto wallet. Deze crypto munten zijn verhandelbaar. Op deze manier is er ook voor jou een goede manier om geld te verdienen aan het Helium netwerk.

Wat ben ik nodig om met het Helium netwerk aan de slag te gaan?

Om aan de slag te gaan ben je een aantal zaken nodig. - Een Helium Miner, dit is het hotspot punt voor het Helium netwerk. - Een opslagpunt voor je Helium coins. Dit kan online of in een Helium wallet. Voordeel van een online punt is dat je makkelijk kunt kopen en aankopen van dit soort munten. In een wallet is de veilige variant. Dit is minder makkelijk toegankelijk voor mogelijke hackers. - Als extra optie: een langere antenne voor een groter bereik van je hotspot.

Wat kan PortofoonWEB betekenen voor je Helium netwerk.

In onze webshop hebben wij onlangs een antenne toegevoegd voor het Helium netwerk. Met deze antenne is het mogelijk om het bereik van je Helium Miner te vergroten. Hierdoor zullen de verdiensten van je crypto munten hoger zijn. Onze Helium antenne vind je hier: Helium Antennes

circle-arrow-left Terug naar overzicht