Onderhoud
Algemeen

Hoe portofoons onderhouden

Hoe kun je portofoons het beste onderhouden en verzorgen

Werk je in de horeca of in de bouw en gebruik je de portofoon als basismiddel om te communiceren met collega’s? Het is een manier die jullie helpt snel te schakelen zodat je ook op afstand efficiënt kunt samenwerken. Zeker in situaties waarbij de veiligheid van een collega of omstander in gevaar dreigt te komen en je de portofoon nodig hebt voor communicatie, is het essentieel dat er geen ruis of andere communicatieproblemen ontstaan. De portofoon moet te allen tijde optimaal werken. Zorg er daarom voor dat je de portofoon goed onderhoudt en verzorgt. Hoe je dat het beste kunt doen, dat lees je in deze blog.

Voorzichtig reinigen

Maak je veelvuldig gebruik van de portofoon, dan blijven er ongetwijfeld vingerafdrukken en stofresten achter. Met name in de bouwindustrie zal de portofoon niet altijd schoon blijven. Neem het apparaat daarom regelmatig af met een droge doek, zodat je voorkomt dat stof en vuil in de openingen terechtkomt. Hoewel de meeste portofoons stof- en spatwaterdicht zijn, is het raadzaam dat je voorzichtig bent wanneer je het apparaat wilt schoonmaken met een vochtig doek. Gebruik vooral geen agressieve reinigingsmiddelen en zorg dat er geen vocht in de openingen komt.

Controleren van de batterijen en de antenne

In de meeste gevallen werkt de portofoon op een accu die je eenvoudig kunt opladen. Is de batterij vol, dan kun je er zonder problemen één of meer dagen gebruik van maken. Om de portofoon goed te onderhouden en te verzorgen, is het aan te raden ook de accu regelmatig te controleren. Bepaal of die nog naar behoren oplaadt en of de gebruiksduur onveranderd is gebleven. Merk je dat de kwaliteit van de accu te snel afneemt, raadpleeg dan een specialist voor advies. Hetzelfde geldt voor de status van de portofoonantenne. Externe beschadigingen die zichtbaar zijn of de verbinding aan de portofoon die los zit, zorgen ervoor dat de communicatie via de portofoon vermindert. 

Software-updates checken

Moderne technologie zorgt ervoor dat het gebruik van bepaalde portofoons ondersteund wordt door een software die de communicatie over en weer bevordert. Om de kwaliteit van de communicatie te behouden, wordt de software net als bij die van een mobiele telefoon regelmatig geüpdatet. Dit is voornamelijk van belang bij de smarportofoons, ook wel 4G portofoon of Wifi portofoons genoemd. Onderhoud van je smartportofoon betekent in dit geval dat je ervoor zorgt dat het systeem iedere keer door de nieuwste versie wordt ondersteund. Check dus met regelmaat of de software van je 4G portofoon nog up to date is en installeer wanneer nodig de laatste versie.

Onderhoud van de portofoon met PortofoonWEB

Maak je dagelijks gebruik van de portofoon, zorg er dan voor dat je het apparaat optimaal onderhoudt. Met onze tips maak je al een paar eenvoudige stappen die ervoor zorgen dat de levensduur van de portofoon verlengd kan worden. Zijn er kapotte onderdelen of technische storingen die je niet zo eenvoudig kunt verhelpen? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen. Zoek je een vervangend exemplaar, bekijk dan ons assortiment met diverse uitvoeringen van hoge kwaliteit.

 

circle-arrow-left Terug naar overzicht