Kerkradio

Kerkradio

Wilt u ook graag elke zondag naar uw favoriete kerkdienst luisteren en biedt uw kerk ook kerkradio aan, dan is de Uniden Bearcat UBC 370 de ideale kerkradio ontvanger. PortofoonWEB heeft voor haar klanten een compleet overzicht van alle kerken die kerkradio aanbieden, met de juiste frequenties in een compleet overzicht. Met deze tafel scanner kunt u zeer eenvoudig naar uw favoriete kerkdienst luisteren. Mocht het zo zijn dat u zelf wat verder af woont van de betreffende kerk dan bieden wij ook een zeer ruim aanbod van externe buiten antennes met de juiste bekabeling om het ontvangst bereik aanzienlijk te vergroten.

Wat is kerkradio
Kerkradio is een nieuwe benaming voor kerktelefoon. Het systeem kerkradio zorgt ervoor dat kerkdiensten ook thuis live zijn te beluisteren op bijvoorbeeld
 een Uniden UBC 370 CLT scanner. 
Vervanger van kerktelefoon
Voordat kerkradio in de lucht kwam was er kerktelefoon. Met kerktelefoon kon je inbellen en meeluisteren naar de kerkdienst. Een kerktelefoon was voor de kerk lastig en duur, omdat zij moesten zorgen voor voldoende inbel mogelijkheden aan de hand van een grote telefoon centrale. Daarnaast is het zwaar verouderd en bracht het inbel kosten met zich mee voor de luisteraars.

Eenvoudiger dan kerktelefoon
Voor een kerk is kerkradio een stuk eenvoudiger en met name voor de luisteraar. De kerk zend een radio signaal live uit waar iedereen naar kan luisteren met een eenvoudige ontvanger of scanner. Niet onbelangrijk u heeft geen abonnement kosten, u hoeft slechts eenmaal te investeren in een goede ontvanger / scanner, niks meer en niks minder. Gemiddeld bied kerk radio met een scanner een bereik van ca 3 a 5 km. Als u gebruik maakt van een buiten antenne dan is het bereik gemiddeld 5 a 15 km. Kerktelefoon kent geen beperkingen in een maximaal aantal luisteraars en dit is een groot voordeel ten opzichte van live meeluisteren via internet. 

Terug naar blog overzicht: 

← Vorige Volgende →