Portofoon voor in de bediening
Algemeen

Portofoon voor in de bediening

Het voordeel van portofoons in de horeca

Eindelijk is het weer zover. Het mooie weer komt er weer aan. Volle terrassen of restaurants met veel gasten zijn straks weer aan de order van de dag. En dan breekt de grootste uitdaging aan. Wie gaat al deze mensen bedienen nu veel horecapersoneel een andere baan heeft gezocht de afgelopen jaren. Er is nog steeds een groot personeelstekort in deze sector.

Dit vraagt om een oplossing. Personeel kunnen wij niet voor deze sector regelen, wel een communicatiemiddel welke voor het aanwezige personeel het werken een stuk aangenamer maakt. We hebben het hier natuurlijk over de portofoon. Iets wat al veel gebruikt wordt in de horeca. Je ziet al bij veel ondernemingen het welbekende oortje bij het bedienende personeel. De bedrijven die er gebruik van maken kunnen er vaak na 1 dag al niet meer zonder.

Het voordeel van een portofoon in de horeca

Wat is dan het voordeel van het gebruik van zo’n oortje tijdens deze werkzaamheden. Hieronder een aantal voorbeelden waarmee we willen laten zien hoe veel gemakkelijker het gebruik van de portofoon je werkzaamheden kan maken:
- Wanneer de bestelling in de keuken klaar staat kan er met 1 druk op de knop op de portofoon contact gelegd worden met de bediening om deze uit te serveren aan de klant.
- Wanneer de klant vertrekt kan er snel onderling gecommuniceerd worden wie de tafel van deze klant afruimt. Hierdoor is er snel weer een tafeltje beschikbaar voor een nieuwe klant.
- Bij calamiteiten kan er snel geschakeld worden tussen de collega’s. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat klanten last van deze calamiteit hebben.
Bovenstaande zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. Er zijn nog talloze situaties te bedenken waarbij je al gauw merkt dat de portofoon eigenlijk onmisbaar. Je hoeft niet steeds naar je collega toe te lopen bij iedere situatie die om overleg vraagt.

Compacte portofoons voor in de horeca

Vaak wordt er gekozen voor een portofoon die licht en compact is. Dit draagt het meest comfortabel en valt daarnaast ook nog eens bijna niet op. Een tweetal modellen springen eruit wanneer we aan deze eigenschappen denken:
- Motorola CLP446E, een zeer compacte vergunning vrije portofoon. Wordt compleet met oortje geleverd. Dit model draagt zeer comfortabel en zie je ook veel in supermarkten voorbij komen.
- Kenwood PKT-23 met KHS-34 oortje, een compacte vergunning vrije portofoon. Wordt ook veel gebruikt in combinatie met de grotere varianten, de Kenwood TK-3501 of de Kenwood TK-3701D

Van beide genoemde portofoons hebben we meerdere bundels aangemaakt. Met hierbij verschillende types oortjes of een multilader voor het opladen van meerdere portofoons. Hieronder vind je de link naar een overzicht van de aanwezige bundels van de genoemde producten:
- bundels Motorola CLP446E
- bundels Kenwood PKT-23E
Staat jouw bundel er niet tussen? Er zijn natuurlijk altijd andere varianten mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Testen van portofoons

Voor bedrijven is het mogelijk om portofoons vooraf te testen op de werking. Soms wil je gewoon graag weten of het in jouw bedrijf haalbaar en handig is om portofoons te gaan gebruiken. Wij zijn hiervan overtuigd, en we denken dat de meeste bedrijven in de horeca dit ook snel zijn nadat ze het getest hebben. Wil je meer informatie over de mogelijkheid van het testen van de portofoons? Neem dan contact met ons op.