Valse kortingcodes

Valse kortingcodes

Helaas krijgen wij met regelmaat klanten aan de telefoon die op het internet een korting code hebben gevonden die vervolgens niet werkt bij ons in de kassa. Korting code's die op bepaalde websites worden gepresenteerd en dan met name door de website e-kortingscodes.com zijn helaas door de betreffende websites verzonnen en dus ook niet geldig. PortofoonWEB maakt überhaupt  zelden gebruik van korting code's omdat wij liever de prijzen altijd scherp aanhouden of een extra service bieden. Als wij al korting codes gebruiken is dat met een Facebook actie of bij offline marketing. 

Bij nader onderzoek aan de website e-kortingscodes.com en andere fake korting code websites zien wij ook duidelijk dat veel kortingen zo uit de duim zijn gezogen en aan de te lezen tekst zien wij ook duidelijk dat het niet door een Nederlander is geschreven. Verder valt op dat ze voor ongeveer elke webshop dezelfde korting af geven of buitenproportioneel hoog zijn. De enige reden die wij kunnen bedenken waarom dergelijke fake korting code websites bestaan is het generen van traffic in de hoop dat de mensen op links klikken binnen deze website waar zij weer geld aan verdienen. Deze links kunnen ook spam en malware bevatten dus NOOIT op klikken,  en laat absoluut nooit je persoonlijke gegevens achter op deze websites. 

Helaas heeft het aanschrijven van dergelijke websites weinig zin daar er totaal geen respons op komt. Wel zien wij ook dat andere organisaties hier dezelfde problemen mee ondervinden, ook bedrijven als Wehkamp, Zalando en Bol hebben hier last van. Aangezien wij dit als misbruik zien van onze naam waarbij de klanten met een dode mus blij worden gemaakt gaat ons dit echt te ver. Wij zijn dan ook van mening dat het tijd wordt actie te ondernemen en zullen hier ook juridische stappen nemen. Het probleem is inmiddels ook bekend bij 
Thuiswinkel Waarborg
 die ook druk bezig zijn om alle beschikbare middelen in te zetten om dergelijke websites offline te krijgen: 

Als de mensen er tegenaan zijn gelopen ons excuus. Helaas kunnen wij deze verzonnen fake websites niet direct in de kiem smoren maar vroeg of laat zal het afgelopen zijn. 

Een overzicht met bekende fake korting code websites

e-kortingcodes.com
kortingscodes-reductie.com
kortingscode.coupon-worldshop.com 
acties-kortingscodes.com 
acties.me 
convict.nl 
kortingscodes-winkels.com
couponpromotie.com
kortingcodesdie.info
exclusieve-kortingscodes.com
geldige-kortingsbonnen.com
reducties.info
promotiecode.me
couponpromotie.com 
kortingcodesdie.info
exclusieve-kortingscodes.com
geldige-kortingsbonnen.com
reducties.info
promotiecode.me
actiecode-nl.com
kortingscode-nl.info
kortingscoupon-code.com
cadeauboncode.net

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →