Walkie Talkie Airsoft
Algemeen

Walkie Talkie Airsoft

Welke walkietalkie heb ik nodig voor Airsoft?

Welke walkietalkie heb ik nodig voor Airsoft?
Een van de sporten die de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen heeft is Airsoft. De naam Airsoft klinkt misschien vriendelijk, maar simpel gezegd is Airsoft het naspelen van militaire operaties met replica’s van echte wapens. Voor een geslaagde operatie is het natuurlijk belangrijk dat je goed kunt communiceren met de rest van je teamleden. Een walkietalkie komt hierbij natuurlijk goed van pas. Een van de meest gebruikte walkietalkies tijdens een potje Airsoft is de Baofeng 
UV-5RA Plus Camouflage. De voordelen van dit apparaat zijn de hoge gebruiksvriendelijkheid, het goede bereik en de aantrekkelijke prijs. 

Analoge walkietalkies
Net als in het echt kun je bij Airsoft afgeluisterd worden. Natuurlijk kun je met je tegenspelers afspreken om dit niet te doen, maar die zekerheid heb je natuurlijk nooit. Om er echt zeker van te zijn dat de tegenpartij niet meeluistert als jij en je team een nieuwe strategie aan het bespreken zijn, moet je ervoor zorgen dat je een digitale walkietalkie hebt. Een analoge walkie talkie kan namelijk afgeluisterd worden. Let wel goed op: Als jouw walkietalkie een digitaal scherm heeft, wil dit niet automatisch zeggen dat het signaal ook digitaal is.

Digitale walkietalkies
Een van de beste opties voor bij Airsoft is de TYT DM-UV10F, die dankzij zijn speciale encryptie niet af te luisteren is door andere radio’s. Ook met andere digitale radio’s ben je dus ook beveiligd tegen afluisteren. Een bijkomend voordeel is dat digitale radio’s een betere geluidskwaliteit hebben dan de analoge walkietalkies. Je bent dus altijd verstaanbaar, ook wanneer je onder vijandig vuur snel informatie met elkaar moet uitwisselen. Verder heb je ook geen last meer van medespelers die niet meer in het spel zitten, maar wel toevallig op dezelfde frequentie met elkaar de afgelopen werkweek met elkaar gaan doornemen. Alle digitale walkietalkies zijn met een PC makkelijk te configureren met verschillende frequenties en encrypties, zodat er niemand stiekem met je mee kan luisteren. Bij PortofoonWEB kun je ook andere accessoires voor Airsoft bestellen. Hierbij kun je denken aan een 
tactical headsets , zodat je jouw walkie talkie niet constant in de hand hoeft te houden. Zo kun je jouw tegenstanders steeds weer te slim af zijn.

Terug naar blog overzicht: