Wouxun KG-D26
Algemeen

Wouxun KG-D26

compatibel met digitale Kenwood Pro Talk portofoons

Veel mensen kennen de Kenwood Pro Talk serie. De Kenwood TK-3601D of de Kenwood TK-3701D. En soms ook de oudere Kenwood TK-3401D.

Analoog en digitaal compatibel

Iets minder bekend is de Wouxun KG-D26. De nieuwe analoge en digitale portofoon van Wouxun. Het allereerste model van een ander merk wat 1 op 1 werkt met de genoemde modellen van Kenwood.

De Wouxun KG-D26 is een digitale portofoon. Maar is ook als analoge portofoon te gebruiken. Dit in beide gevallen ook in combinatie met de Kenwood Pro talk series. De portofoon heeft 16 analoge kanalen en 32 digitale kanalen. Deze zijn af te lezen op het display op de portofoon.

De portofoon is voorzien van een K1 2-Pins accessoire poort. Voordeel van deze aansluiting is dat hiervoor zeer veel accessoires beschikbaar zijn. Deze vind je natuurlijk op onze website. Benieuwd naar alle accessoires? Klik dan hier.


Waterdichte portofoon

De Wouxun KG-D26 is een IP67 stof- en waterdichte portofoon. IP67 staat voor stofvrij en waterdicht gedurende 30 minuten onder water op 1 meter diepte. Met deze body kunnen we ook spreken van een robuuste en zeer degelijke portofoon.

Analoog of digitaal gebruiken?

Wat is nu het belangrijkste verschil tussen een analoge en een digitale portofoon? Dit zit in de geluidskwaliteit. Daar waar de portofoon in analoge stand langzaam afzwakt qua geluidskwaliteit, zal de portofoon in digitale kwaliteit continue op het zelfde hoge niveau blijven qua geluidskwaliteit. Dit totdat het bereik verdwenen is. Hieronder vind je een tekening met daarin de werking van de geluidskwaliteit bij analoog ten opzichte van digitaal.Op zoek naar een portofoon? Je eerste portofoon of ter vervanging van je Kenwood portofoons? Of juist in combinatie met de genoemde Kenwood portofoons? Met de Wouxun KG-D26 heb je een prima optie gevonden.