16 kanalen programmeren onder kanaalkiezer Inrico T199 en T192
Algemeen

16 kanalen programmeren onder kanaalkiezer Inrico T199 en T192

Hoe stel ik de kanaalkiezer van de Inrico T199 en T192 in

Lange tijd leek het onmogelijk. Het programmeren van 16 kanalen of groepen onder de kanaalkiezer van de Inrico T199 en T192. Na enig speurwerk blijkt het toch te kunnen. Hieronder gaan we uitleggen hoe dit werkt.

De Inrico T199 en T192 kanaalkiezer instellen
- Sluit de T199 of T192 aan met de USB kabel
- Klik op op het Zello pictogram op het scherm van 
de Inrico T199 of Inrico T192
- Log in op Zello op het account dat je op je T199 of T192 gaat gebruiken
- Open het tabblad “Kanalen” en selecteer het kanaal wat je toe wilt wijzen aan de selectiebesturing van het hardwarekanaal
- Gebruik de pijl naar beneden aan de rechterkant van de kanaalnaam en selecteer de functie “kanaal hernoemen”
- Voeg een tweecijferig nummer en een spatie toe aan het begin van de kanaalnamen
- Om het portofoonkanaal op positie 1 van de draaiknop te zetten geef je deze de naam “01 N.R. Zero”
- Herhaal de bovenstaande stappen voor elk van de kanalen die je wilt gebruiken op de draaiknop. Om portofoonkanaal CH01 op draaiknop 2 te zetten hernoem je het kanaal als “02 N.R. One”
- Om contacten toe te voegen aan de kanaalselectieknop selecteer je het tabblad “contacten.” Kies het contact wat je wilt gebruiken en hernoem het contact met tweecijferig nummer en een spatie aan het begin van de naam
- Zorg ervoor dat je geen kanaalnummers of contactnummers dubbel gebruikt. Je kunt slechts 1 van nummer 01 tot 16 op de posities van de selectieknop plaatsen
- Ga terug naar het tabblad “kanalen / contacten” zodat je de tabbladen “recent, contacten en kanalen” ziet en test vervolgens de kanaalkiezerknop. De T199 zal de 
Zello App veranderen naar het geselecteerde kanaal en de geprogrammeerde kanaalnaam zal worden genoemd wanneer het kanaal wordt geselecteerd.

Inrico T199 en T192 instellingen wijzigen
Na bovenstaande is het nodig om de instellingen door te lopen en meldingen en functies uit te schakelen die je niet nodig bent. 

- In het zello menu, opties, geschiedenis. Schakel het selectievakje voor “berichtgeschiedenis bewaren” uit
- De T199 en T192 microfoon is verassend gevoelig. Om geen vervorming te ervaren is het wijs om ook dit in te stellen. Verklein de instelling “Recording Amplifier” in het Zello menu, opties, audio. Het kan slim zijn om ook de selectievakjes automatisch en ruisonderdrukking uit te zetten.
- Na het aanpassen van de audio ga ja naar het tabblad contacten en selecteer je het contact Echo. Gebruik deze echo om je audio te testen. Herhaal het vorige punt totdat het geluid goed is.

Na bovenstaande kun je het programma afsluiten en de 
USB kabel loskoppelen. Je kunt nu de kanaalkiezer knop gebruiken om de geprogrammeerde kanalen te selecteren.

Terug naar blog overzicht:

circle-arrow-left Terug naar overzicht