8  tips om de accu levensduur te verlengen

8 tips om de accu levensduur te verlengen

Het is onoverkomelijk maar de levensduur van uw accu zal naarmate u de portofoon gebruikt achteruit gaan en dat zorgt ervoor dat de accu sneller leeg zal lopen naarmate deze ouder wordt. Gelukkig hebben wij wat tips om de levensduur van uw accu te verlengen!

Koele omgeving
Zorg voor een koele omgeving om uw accu op te slaan.
Hierbij gaat de voorkeur uit naar kamertemperatuur en uiteraard uit de zon. Door warmte gaat de accu sneller leeg.

Accu niet onnodig lang opladen
Laad de accu niet langer op dan nodig. Zo voorkomt u dat de accu ‘lui’ wordt waardoor de levensduur snel achteruit gaat. 

Portofoon uitschakelen
Schakel de portofoon uit wanneer u deze niet gebruikt. Zo bespaart u stroom en komt het ten goede aan zowel uw accu als portofoon.

Reduceer volume
Zet uw volume lager of gebruik een oortje. Zo verbruikt de portofoon iets minder energie waardoor de accu het iets langer vol zal houden.

Korte gesprekken
Houd uw gesprekken kort. Wanneer uw batterij bijna leeg is en u niet zo snel de mogelijkheid hebt om deze op te laden doet u er goed aan de gesprekken wat korter te houden. Zo bespaart u een klein beetje batterij waardoor u toch bereikbaar bent.

Meerdere accu sets.
Koop meerdere accu sets. Op die manier belast u de accu’s minder en zullen ze dus beiden in levensduur langer meegaan dan wanneer u 1 accu continu belast.

Niet te lang wachten met laden
W
acht niet tot de accu op is met opladen. Wanneer uw portofoon aangeeft dat de accu bijna leeg is wordt het tijd om op te laden.

Schakel functies uit.
Schakel overbodige functies uit wanneer u de portofoon niet gebruikt. Het gebeurt vaak dat mensen die de portofoon tijdelijk niet gebruiken het apparaat volledig aan laten staan en daarbij dus ook de schermverlichting, volume etc. etc. Geen probleem natuurlijk. alleen uw accuduur zal aanzienlijk verkort worden wanneer u dit doet.

Hopelijk lukt het om u accu wat minder te belasten met deze tips en heeft u nog lang plezier van een goed werkende accu in uw portofoon. En altijd handig: een extra accu wanneer u op pad gaat!

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →