Alles over de Motorola CLP446E
Algemeen

Alles over de Motorola CLP446E

de vernieuwde en verbeterde CLP compleet uitgelicht

De eerste mensen werken inmiddels met de nieuwe Motorola CLP446E. Tijd om dit toestel eens verder uit te lichten. In dit nieuwsbericht zullen we de technische specificaties wat verder bekijken.

Compacte portofoon

De CLP446E is net als de voorganger, de CLP446, een compacte analoge vergunning vrije portofoon. Door het compacte formaat wordt deze portofoon veel gebruikt in de retail, horeca, hotel, restaurant of supermarkt. Het toestel weegt slechts 95 gram en is hierdoor een ideaal communicatiemiddel in de genoemde omgevingen. Dit komt ook tot uiting in het formaat. Doordat de antenne in het toestel zelf is geplaats is het formaat ook erg compact gebleven. De afmetingen zijn 90 x 51 x 25 millimeter.

Stevige IP54 portofoon

De nieuwe CLP446e heeft een grondige upgrade gehad ten opzichte van de voorganger. Een van de grote verschillen is de body. Deze is behoorlijk verstevigd. Hetzelfde geld voor de druktoetsen. Het verschil hierin zul je direct merken. Deze zijn van een aanmerkelijk hogere kwaliteit qua stevigheid. De portofoon is nu ook als IP54 stof- en waterdicht aan te merken. Dit betekent dat het toestel dermate dicht is dat stof geen hinder in de werking van het toestel kan veroorzaken. Daarnaast is de portofoon plensdicht, het toestel kan 10 liter per minuut aan onder elke hoek.

VOX functie

In tegenstelling tot de voorloper is de CLP446E voorzien van de VOX functie. De VOX functie houdt in dat je het toestel met je stem kunt bedienen. Je hoeft geen PTT knop in te drukken. In sommige gevallen kan dit handig zijn. Houd er wel rekening mee dat in dat geval ook alles gehoord kan worden. Weeg dus duidelijk af of deze functie voor jouw gebruik handig is. Is dit niet het geval, geen probleem, de portofoon is ook zonder de VOX functie te gebruiken.

Vergunningvrije kanalen

De CLP-446E is standaard voorzien van 8 kanalen. Deze zijn ingesteld op de vergunningvrije frequenties, dit binnen een frequentiebereik tussen 446.0 en 446.2 Mhz. Het aantal kanalen is uit te breiden naar 16 door middel van programmeren.

Zendvermogen

Zoals aangegeven is de CLP446e een vergunningsvrije portofoon. Hierdoor hebben we het over een portofoon met een zendvermogen van maximaal 0,5 Watt. In veel van de bovengenoemde werkomgevingen zal dit genoeg zijn om het bereik te halen wat gewenst is. Mocht blijken dat dit niet genoeg is dan hebben wij natuurlijk tal van oplossingen paraat om toch tot een goede oplossing te komen.

Kleurendisplay

Uniek aan de CLP446-E is de Led kleurenring op het toestel. Deze kleurenring geeft aan op welk kanaal je zit. De portofoon zal dit daarnaast ook via spraak aangeven. Naast de kanaalaanduiding wordt de ledring ook gebruikt voor de meldingen van de batterijstatus.

Accu en lader

De portofoon is voorzien van een krachtige 1800 Mah Accu. De portofoon wordt standaard geleverd met de volgende accu: Motorola HKNN4013 accu. Bij goed op- en ontladen gaan deze accu’s gemiddeld tot wel 20 uur mee. De accu is op te laden in combinatie met de portofoon maar kan ook los worden opgeladen. Dit is mogelijk op losse tafellader (snellader) of op de multilader.

Nieuw oortje

Een van de grootste pluspunten van de CLP446E is het vernieuwde oortje. Daar waar in het verleden de headset met meerdere slagen vastgedraaid diende te worden is de nieuwe headset met een kleine klik op de juiste plaats vast te zetten. Dit heeft als grote voordeel dat de kans op kleine breukjes in de kabel bij het monteren tot een minimum zijn teruggebracht. De portofoon wordt standaard geleverd met het volgende oortje: G-shape Motorola PMLN8077A (behalve bij de variant waar standaard geen oortje bij zit)

Naast de voordelen bij het monteren zitten er aan de headset zelf ook nog een aantal verbeterde punten. De PTT knop met microfoon in het snoer is een stuk kleiner en lichter. Dit maakt het draagcomfort een stuk hoger. Verder is de oorhaak gemaakt van rubber wat deze flexibeler en comfortabeler tijdens het dragen maakt. Tevens zorgt het oortje voor een betere geluidsisolatie voor omgevingsgeluid.

Naast het standaard meegeleverd headsets zijn er nog meer opties. Klik hier voor meer mogelijkheden.

Overige accessoires

Naast de eerder genoemde accessoires zit er bij de portofoon een broekriemclip. De standaard meegeleverde broekriemclip is ook weer een verstevigde variant ten opzichte van de voorganger. Het meegeleverde model is: Motorola PMLN8054A

Een mooie toevoeging kan de magneetclip set zijn. Met deze set is het mogelijk om de CLP446E op iedere positie op je kleding te dragen zonder deze te beschadigen. Je plaatst een magneet op de achterzijde van je toestel en de andere komt aan de binnenzijde van je kleding. Op deze manier kun je deze comfortabel dragen.

Pakketvormen

Met de Motorola CLP446E is het mogelijk om een onbeperkt aantal portofoons van hetzelfde model aan je groep toe te voegen. Of je nu met 1 of 1000 mensen wilt communiceren. Het is technisch geen probleem.

Naast het feit dat de CLP446E dit kan is het ook mogelijk om de voorloper, de CLP446, hieraan toe te voegen. Deze twee toestellen sluiten naadloos op elkaar aan. Het is dus ook geen probleem om langzaam met je oude serie over te gaan op de nieuwe.

We hebben in onze webshop dan ook veel verschillende pakketvormen staan. Variërend in aantal, met tafellader of multilader. Staat je pakket er niet tussen? Dit is natuurlijk geen probleem. Wanneer je contact met ons opneemt kunnen we jou een passend voorstel doen. Ben je direct op zoek naar een offerte dan mag dit natuurlijk ook via ons aanvraagformulier hiervoor.