Baofeng DMR
Algemeen

Baofeng DMR

Informatie over de te verwachten Baofeng DM-5R. 

Momenteel word er veel gesproken over de nieuw verwachte Baofeng DM-5R Dualband DMR portofoon. Wij ontvangen dagelijks meerdere telefoontjes en emails met vragen over dit product. Uiteraard hebben wij ook contact gehad met Baofeng en de specificaties bekeken. 

Het eerste wat ons direct opvalt is dat er gesproken wordt over DMR Tier 1. Simpel gezegd houd DMR Tier 1 in dat er maar gebruik gemaakt kan worden van een tijdslot. Tier 1 wordt vaak toegepast bij vergunning vrije digitale DPMR446 portofoons. Een van de grote voordelen van DMR Tier 2 is dat er twee gesprekken op een frequentie tegelijk plaats kan vinden of een gesprek en data kanaal. Zowel in de professionele wereld als voor het Ham radio DMR netwerk wordt gebruik gemaakt van DMR Tier 2 en zal een Baofeng DM-5R met Tier 1 een product zijn waar helaas weinig markt voor is. 

Wij hebben dit inmiddels ook bekend gemaakt bij Baofeng en het is afwachten wat ze hier mee gaan doen. Ook levertijden van de eerste productie zijn nog niet officieel bekend. Zolang het Tier 1 blijft zullen wij het product in ieder geval niet aan ons assortiment toevoegen. Wel krijgen wij op korte termijn een test model om de portofoon eens goed aan te tand te voelen.

Specificaties Baofeng DM5R
- DMR Digital Radio
- Dualband VHF / UHF 136-400 / 400-480 MHZ
- 2000Mah High cap accu
- Hoog laag vermogen
- 21cm Dualband antenne
- 8 Level stepped frequency selection
- Auto powe saving function.
- Compatible of digital and Analog under DMR System
- Support individual call, group call, and all call
- Support DMR repeater function (DMR Tier 1) 

Zodra er meer bekend is of nieuwe ontwikkelingen over dit product zullen wij dit uiteraard bekend maken via ons Blog en Facebook. 

Update 25/9/2016  Inmiddels kunnen wij bekend maken dat Baofeng met een upgrade versie komt met Tier 2 DMR klik hier voor meer informatie

Update 1/11/2016 Inmiddels hebben wij de eerste testen gedaan. Helaas nog geen groen licht. Baofeng werkt hard aan een oplossing klik hier voor meer informatie

Terug naar blog overzicht:

Meer nieuws? Of je nou verder of terug wil lezen, wij weten de weg.