Bedrijfscommunicatie: de portofoon neemt de telefoon over
Algemeen

Bedrijfscommunicatie: de portofoon neemt de telefoon over

Steeds meer bedrijven stappen over, maar waarom eigenlijk?

Er zijn tal van voorbeelden te bedenken van bedrijven die in de afgelopen jaren over zijn gegaan op het gebruik van portofoon, in plaats van telefoons. Niet alleen omdat een portofoon een eenmalige uitgave is waar u jaar mee vooruit kunt, ook omdat een portofoon verschillende interessante voordelen biedt aan bedrijven. In dit artikel zetten we een aantal van de belangrijkste voordelen van het gebruik van portofoons voor u op een rijtje. Wellicht blijkt na het lezen van dit artikel dat portofoons ook voor uw eigen bedrijfscommunicatie heel interessant kunnen zijn.

Binnen ons assortiment vindt u tal van verschillende portofoons en walkie talkies. Voor veel van onze producten is het aanvragen van een vergunning niet noodzakelijk. Zo kunt u de portofoons direct gebruiken om uw bedrijfscommunicatie te verbeteren. Ook niet onbelangrijk is het feit dat de portofoons in verschillende prijsklassen worden aangeboden. Goedkope systemen kosten u een kleine honderd euro, terwijl de prijs voor uitgebreidere systemen op vijf- tot zeshonderd euro ligt.

Overal bereik binnen uw pand met een portofoon
Het voornaamste voordeel van het gebruik van een portofoon voor uw bedrijfscommunicatie, is het feit dat u overal bereik heeft binnen uw pand. Zeker in grotere bedrijfspanden wil het bereik van een mobiele telefoon nog al eens te wensen overlaten. Dit komt onder meer door de dikke betonnen muren en vloeren, die het signaal van uw telefoon ernstig belemmeren. Hoewel dit voor een vaste telefoonlijn geen problemen hoeft te geven, is dat in het geval van een mobiele telefoon wel zo. Beveiligers liepen voorheen vaak rond met een mobiele telefoon, zodat zij in geval van nood bereikt konden worden. Met een 
portofoon voor beveiligers van uw bedrijf weet u voortaan zeker dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Houd er wel rekening mee dat betonnen en metalen obstructies het bereik van een portofoon of walkie talkie iets kunnen verminderen. Veel portofoons hebben echter voldoende bereik om binnen een bedrijfspanden te kunnen blijven communiceren, zonder bang te hoeven zijn voor een wegvallend signaal.

Meerdere kanalen tegelijkertijd gebruiken
Een ander voordeel aan het gebruik van portofoons voor de bedrijfscommunicatie is het feit dat u tegelijkertijd meerdere kanalen kunt gebruiken. U hoeft een gesprek niet eerst te beëindigen om een andere medewerker te bereiken, maar kunt beide gesprekken openhouden door snel van kanaal te wisselen. Daarbij kunt u aan een van deze kanalen alle medewerkers toevoegen, zodat u deze in het geval van belangrijk nieuws of nood direct kunt bereiken.

Tip: combineer uw portofoon met een headset! Zo voorkomt u dat medewerkers, in het bijzonder uw beveiligers, de portofoon voortdurend in hun hand moeten houden. Er zijn verschillende headsets geschikt voor de communicatie via een portofoon.

Terug naar blog overzicht:

circle-arrow-left Terug naar overzicht