POC voor beginners

POC voor beginners

Wat is POC?
POC, wat is dat nu weer. Dit is vaak de eerste reactie van iemand die totaal onwetend is op dit gebied. En als je gaat googelen kom je dingen als “Proof of concept” of “Pieten Opleidings Centrum’’ tegen. Geen van allen is datgene wat we bedoelen. Binnen de portofoon wereld hebben we het met POC over Push to talk over Cellular. 

Push to talk over Cellular. Ook al zo’n moeilijk begrip. Laten we het eerst maar eens vertalen. Druk op het knopje over het GSM netwerk. Oftewel portofoongebruik over het GSM netwerk. Dit maakt het al veel duidelijker. Het gebruik van POC is dus mogelijk wanneer er een connectie is met het 3G of 4G netwerk is. Daarnaast is het gebruik van POC mogelijk wanneer je aangesloten bent op een Wifi netwerk. Kortgezegd, zolang je maar verbonden bent met internet kun je POC gebruiken.

De voordelen van POC
POC, zoals eerder genoemd push to talk over cellular, gaat dus over het GSM netwerk. In Nederland hebben we een netwerk zoals bijna nergens anders in de wereld te vinden is. Bijna overal in ons kleine kikkerlandje is de ontvangst als zeer goed aan te merken. Dit is direct ook al het grote voordeel van het gebruik van een POC portofoon. Aan dit gegeven kleeft ook het nadeel. Het komt niet vaak voor, maar is de verbinding met je netwerk door een storing verdwenen dan is ook POC niet meer mogelijk. Het is dan wachten tot het GSM netwerk weer in de lucht is. Veel meer nadelen zijn er ook niet te noemen.

Laten we dus maar doorgaan met de voordelen:
- Geen vergunningskosten, een groot voordeel voor bijvoorbeeld een land als België. 
- Geen grote investering nodig, dus ook toegankelijk voor kleinere bedrijven. 
- Gesprekken in groepsverband mogelijk
- Koppeling met een centrale meldkamer mogelijk
- Via een ingestelde noodknop met een open verbinding meekijken
- Centrale data opslag
- Via GPS is het mogelijk te kijken waar iedereen zich bevindt

Het gebruik van een portofoon over het netwerk is dan ook een aanrader. Er zijn meerdere vormen om dit te gebruiken. We zullen een tweetal vormen uitlichten.

De toepassing van Zello
Allereerst het gebruik van Zello. Zello is een app die je op je smartphone of op een Zello portofoon installeert. Via het netwerk van je provider, of via je wifi netwerk, heb je op deze manier van je toestel een portofoon gemaakt met een gigantisch bereik. Zello bestaat in een tweetal varianten. Een gratis variant en een variant waarvoor betaald dient te worden. De gratis variant is een mooie manier om kennis te maken met de wereld van de POC portofoons. De betaal variant is de uitgebreidere versie van de gratis variant. Het grootste voordeel van de betaalvariant is het feit dat je per account onbeperkt registraties kan aanmaken. Je kunt op deze manier veel overzichtelijker te werk gaan dan bij de gratis variant. Bij deze variant kun je per account slechts 4 registraties aanmaken. Beide varianten zijn goed te gebruiken, nadeel voor jou als gebruiker is wel dat PortofoonWEB geen ondersteuning kan bieden voor deze vorm van communicatie. Dit ligt volledig in handen van Zello.

Als tweede optie noemen we het Smartportofoon netwerk. Het Smartportofoon netwerk biedt een veel professionelere vorm van communicatie aan dan het Zello systeem. Het netwerk biedt de mogelijkheid om compleet op maat gemaakt te worden naar de wens van de gebruiker. Groot voordeel van dit systeem is dat dit platform volledig ondersteund wordt door PortofoonWEB. We zullen hier dus ook meer informatie over kunnen leveren. En bij vragen de juiste ondersteuning kunnen bieden.  Voor meer informatie verwijzen we je door naar onze website. 

Zoals je ziet biedt POC veel mogelijkheden. Het is de vorm van communicatie die de toekomst heeft. Dus ben je nu beginner op het gebied van portofoons of ben je al een ervaringsdeskundige. POC portofoons hebben de toekomst. Ook voor jou.

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →