Portofoons met alarmfunctie maken het verschil
Algemeen

Portofoons met alarmfunctie maken het verschil

Voor de veiligheid van de gebruikers.

Portofoons kunnen met tal van verschillende doelen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een portofoon voor de communicatie tussen beveiligers op een evenement of in een bedrijfspand. Of wat te denken van een portofoon die ieder van uw gezin bij zich draagt tijdens een wintersportvakantie of een lange wandeling? Door een verschil in snelheid zult u elkaar al snel uit het oog verliezen. Met een portofoon blijft u met elkaar in contact, wat de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner maakt. Er zijn tal van verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe portofoons. Denk aan het bereik, het aantal kanalen wat gebruikt kan worden, enzovoorts. Wist u dat sommige portofoons een speciale alarmfunctie hebben? Dit kan u verschillende voordelen bieden!

Tip: let ook op de aanwezigheid van een GPS-functie op de portofoons. Net als het alarmsignaal kan ook een GPS-functie bijdragen aan de veiligheid van gebruikers.

Portofoon met alarmfunctie
Er zijn verschillende soorten alarmfuncties die in een portofoon geïntegreerd kunnen worden. Een van deze functies is een zogenaamde “man down”-alarmfunctie. Hierbij wordt automatisch een signaal afgegeven, als de portofoon voor een bepaalde tijd horizontaal gehouden wordt. Ook wanneer de portofoon ernstig schudt, kan dit signaal worden afgegeven. Een gebruiker die ernstig gewond geraakt is wordt op deze manier gewaarschuwd en gevraagd te reageren. U bepaalt zelf na welke tijdsperiode het noodsignaal moet klinken.

Een vervolg hierop is een alarmsignaal die naar een vooraf ingesteld nummer kan worden gestuurd bij een bepaalde mate van inactiviteit. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij er voor meer dan een half uur of een uur niet via de portofoon gecommuniceerd is. In dit geval wordt er automatisch een waarschuwingssignaal geactiveerd. Dit signaal moet een gebruiker van de portofoon wakker maken. Mocht een gebruiker opnieuw niet reageren, dan stuurt de portofoon automatisch een noodsignaal naar een vooraf opgegeven nummer.

Portofoons met GPS
Naast de alarmfunctie die op verschillende portofoons zit, kunt u ook voor een portofoon met GPS-functie kiezen. Het fijne aan een portofoon met GPS-functie is dat op afstand uit te lezen is waar een portofoon zich bevindt. Mocht de portofoon een onverwachte route nemen of een tijdlang niet bewegen, dan zou dit een teken van een noodsituatie kunnen zijn. In zo’n geval kan men vanuit een centrale post, waar men de 
GPS-locaties uitleest, contact kunnen zoeken met de gebruiker van de portofoon. Op deze manier kan in het geval van noodsituatie adequaat gereageerd worden. Zo kan er bijvoorbeeld een extra beveiliger naar de locatie van de portofoon gestuurd worden om polshoogte te nemen.

Andersom kunnen beveiligers op basis van hun GPS-locatie beter worden aangestuurd vanuit een centrale. Dit maakt het makkelijker om beveiligers naar de gewenste plek door te sturen.

Terug naar blog overzicht: