Portofoons voor bedrijfscommunicatie
Algemeen

Portofoons voor bedrijfscommunicatie

Snel en eenvoudig communiceren.

 

Het gebruik van portofoons voor bedrijfscommunicatie maakt het voor verschillende partijen binnen een bedrijf mogelijk om snel en eenvoudig met elkaar te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen de receptioniste en een beveiliger binnen het pand, beveiligers onder elkaar, enzovoorts. Zeker in grote bedrijfspanden kan het behoorlijk lastig zijn om elkaar snel te vinden. Door gebruik te maken van portofoons hoeft u elkaar niet te zoeken, maar kunt u elkaar eenvoudig bereiken via de portofoon.

Voorheen was het heel gebruikelijk om analoge portofoons te gebruiken. Tegenwoordig stappen steeds meer bedrijven echter over op digitale portofoons voor bedrijfscommunicatie. Deze digitale portofoons zijn voorzien van een fraai display en bieden de mogelijkheid om twee gespreksgroepen te gebruiken per frequentie. Het is voldoende om één vergunning van het Agentschap Telecom te hebben, om meerdere gespreksgroepen te kunnen gebruiken.

Voor wie zijn portofoons interessant
Portofoons kunnen voor verschillende mensen binnen een bedrijfspand interessant zijn. Zoals reeds beschreven werd zijn beveiligers en receptionistes hier het belangrijkste voorbeeld van. Beveiligers moeten in geval van nood snel met elkaar kunnen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een indringer in het pand! Ook kan een beveiliger vanuit een camerakamer beveiligers op de werkvloer aansturen om bepaalde ruimtes te controleren op verdachte situaties. Wanneer een beveiliger weg zou moeten gaan uit de camerakamer, zou dit kunnen betekenen dat een verdacht persoon mogelijk al verdwenen is.

Het gebruik van mobiele telefoons zou een alternatief kunnen zijn in zo’n geval. Dit brengt echter hogere kosten met zich mee en vergt daarbij een goed bereik. Niet in ieder bedrijfspand is het bereik van telecomproviders goed. Dit betekent dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Voordelen van digitale portofoons
Een aantal van de belangrijkste voordelen van 
digitale portofoons zijn eerder in dit artikel beschreven. Er is echter nog een voordeel, wat het benoemen waard is! Zo is het bij digitale portofoons veel lastiger om de communicatie over de portofoons af te luisteren, dan bij een analoog model. Zeker bij de communicatie tussen verschillende beveiligers in een bedrijfspand is het fijn om er zeker van te zijn dat niemand mee kan luisteren met de gesprekken die via de portofoon gevoerd worden.

Door gebruik te maken van verschillende gespreksgroepen kunt u heel eenvoudig wisselen tussen bijvoorbeeld een receptioniste en een andere beveiliger in het pand, zonder dat zij elkaars gesprekken kunnen volgen.

Portofoons voor bedrijfscommunicatie 
In ons assortiment vindt u een groot aantal verschillende portofoons voor de bedrijfscommunicatie. Zo vindt u altijd een portofoon die aansluit bij het doel waarvoor u deze wenst te gebruiken! Let bij de aanschaf van een portofoon goed op het bereik hiervan. Zeker in grotere bedrijfspanden is het van groot belang dat de portofoon een groot bereik heeft, om te voorkomen dat het signaal wegvalt.

Terug naar blog overzicht: 

circle-arrow-left Terug naar overzicht