Welke headsets zijn allemaal beschikbaar voor portofoons?

Welke headsets zijn allemaal beschikbaar voor portofoons?

Veel mensen die gebruik maken van een portofoon klikken deze aan hun broekriem, of stoppen de portofoon in hun broekzak. Het kan erg vervelend zijn dat u de portofoon voortdurend in uw hand moet houden om de gesprekken over de portofoon te kunnen volgen. Dit geldt in het bijzonder voor beveiligers binnen een bedrijfspand, of tijdens een evenement. In dergelijke situaties zal er veel gecommuniceerd worden over verdachte personen, verdachte situaties, hulpbehoevenden, enzovoorts. Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem, namelijk het gebruik van headsets voor portofoons.

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten headsets voor portofoons, waarvan wij er een aantal bespreken in dit artikel. Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af, welke headset u het fijnst vindt werken.

Verschillende soorten headsets voor portofoons
Headsets voor portofoons worden in verschillende modellen aangeboden. Hierbij wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen een complete koptelefoon met een band over uw kruin, een in-ear headset en een traditionele headset met oortjes. Voor beveiligers die binnen gebouwen of op evenemententerreinen rondlopen is het gebruik van een complete koptelefoon vaak niet handig. Zij kunnen vaak beter voor in-ear headsets of traditionele headsets met oortjes kiezen om de communicatie via de portofoons te kunnen beluisteren.

Mensen die gedurende de dag stilzitten, bijvoorbeeld in een private meldkamer of een camerakamer, vinden het juist fijner om een complete koptelefoon te gebruiken. Een koptelefoon biedt vaak meer stabiliteit en wordt over uw oren geplaatst, in plaats van in uw oor gestoken. Zo zult u minder snel last krijgen van de headset, als u deze een lange dag op uw hoofd heeft.

Headsets voor portofoons met microfoon
Naast het model van de headset voor portofoons bestaan er ook enkele verschillen in de functionaliteit hiervan. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen headsets met en zonder een microfoon. Voor de beveiligers in een camerakamer of meldkamer is een microfoon onmisbaar op de headset. Zij communiceren via deze microfoon met de beveiligers op de werkvloer of het evenemententerrein, om ze naar de juiste plek te sturen.

Hoewel het voor beveiligers op de grond niet altijd noodzakelijk is om een microfoon te hebben, is dit in veel gevallen wel aan te raden. Het is immers een fijn idee dat u terug kunt praten, zonder eerst uw portofoon van uw broekriem of uit uw broekzak te moeten halen.

Headsets voor portofoons kopen
In ons assortiment vindt u een groot aantal headsets voor verschillende soorten portofoons. Let bij het bestellen van een headset niet alleen op het model en de functionaliteit van de headset, maar kijk ook goed naar de merken waarmee de headset gecombineerd kan worden. In de productomschrijving van een headset staat duidelijk omschreven voor welke merken portofoons de headset geschikt is.

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →