Portofoons zijn onmisbaar binnen BHV

Portofoons zijn onmisbaar binnen BHV

Portofoons kunnen voor tal van verschillende doelen worden ingezet door bedrijven, evenementorganisatoren en particulieren. Zo worden portofoons gebruikt voor de communicatie tussen beveiligers binnen een bedrijfspand of op een evenemententerrein, tussen vakantiegangers tijdens de wintersportvakantie, enzovoorts. Ook binnen de BHV, bedrijfshulpverlening, is een set portofoons onmisbaar. Niet voor niets hebben veel bedrijven standaard een set portofoons in de kast klaarliggen om in geval van nood te kunnen communiceren.

Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij het brandalarm geactiveerd wordt, of waarbij u te maken te krijgt met terreurdreiging. In zo’n situatie moet u vlot kunnen communiceren, zonder elkaar voortdurend op te moeten zoeken. De ene BHV’er vangt personeel en bezoekers op, terwijl de ander het pand controleert op achtergebleven personen. Een portofoon maakt het in zo’n geval mogelijk om te blijven communiceren en elkaar op de hoogte te houden.

Portofoons voor BHV
Het verschilt per bedrijf hoe de portofoons intern gebruikt worden in geval van nood. In sommige gevallen vervullen beveiligers tijdens een noodsituatie de rol van BHV’er, waardoor er vaak geen extra 
portofoons hoeven worden aangeschaft. Beveiligers kunnen immers hun eigen portofoon blijven gebruiken. Mochten personeelsleden of bijvoorbeeld receptionistes worden ingezet als BHV’er, dan is het wel belangrijk om extra portofoons achter de hand te hebben. Zo kunnen de BHV’ers met elkaar en met de beveiligers in het pand communiceren in geval van nood.

Dit hoeven geen dure portofoons te zijn, omdat ze immers nauwelijks gebruikt zullen worden. Het is echter wel belangrijk dat de portofoons een groot bereik hebben en eenvoudig te gebruiken zijn. Dat wil zeggen dat de portofoons snel op de juiste frequentie ingesteld moeten kunnen worden, om direct te kunnen communiceren.

Oefenen met het gebruik van portofoons

Om portofoons snel en op de juiste manier te kunnen gebruiken in een noodsituatie, is het sterk aan te raden om een aantal keer te oefenen met het gebruik van portofoons. Veel bedrijven organiseren eens per jaar of eens per twee jaar een algemene brandoefening. Oefen tijdens deze brandoefening ook met de portofoons, zodat u in geval van een serieuze noodsituatie weet hoe u moet handelen.

 

Tevens is dit een goede controle van de werking van de portofoons. Portofoons kunnen door de jaren heen minder worden, waardoor ze na een groot aantal jaar mogelijk niet meer werken. Door dit eens in de zoveel tijd te controleren, weet u zeker dat u met elkaar kunt blijven communiceren tijdens een noodsituatie. Laat portofoons altijd op een oplaadstandaard staan, om te voorkomen dat de batterij leegloopt door lekstroom.

Portofoons voor BHV kopen
Heeft u momenteel nog geen portofoons voor de BHV’ers van uw bedrijf of organisatie? In ons assortiment vindt u een groot aantal verschillende modellen portofoons voor BHV.


Terug naar blog overzicht: 

← Vorige Volgende →