Starten met de Motorola CLP446
Algemeen

Starten met de Motorola CLP446

alle belangrijke functies op een rij

Het is een van de meest gebruikte portofoons. De Motorola CLP446. Veel gebruikt in horeca, retail en op diverse andere locaties. Deze compacte portofoon is daarnaast een van de meest gemakkelijke portofoons in het gebruik. En toch gaan we in deze blog de belangrijkste punten behandelen zodat het gebruik nog makkelijk wordt.

Uitleg Motorola CLP446
Allereerst gaan we kijken naar alle knoppen op het toestel. In totaal zijn dit er 7. Op de foto hieronder zie je ze met nummers aangeduid. Onder de foto zullen we kort ieder nummer uitlichten.

- Toets 1: met deze knop kun je het volume van de portofoon zachter zetten
- Toets 2: met deze knop kun je het volume van de portofoon harder zetten
- Toets 3: door middel van de knop kun je het toestel aan of uit zetten. Houd deze enkele seconden ingedrukt voordat deze in actie gaat
- Toets 4: op deze positie komt de headset. De CLP446 werkt niet zonder headset, deze moet altijd worden aangesloten. Bij het aansluiten van de headset is het belangrijk om de portofoon te draaien en niet de headset. Dit voorkomt beschadiging aan de headset.
- Toets 5: dit is de menuknop. Deze is nodig om onder andere het juiste kanaal te selecteren.
- Toets 6: het lichtgevende kanaal lampje. Ieder kanaal heeft een eigen kleur. Om te kunnen communiceren met de andere CLP446 portofoons dienen deze op een gelijke kleur/kanaal te staan.
- Toets 7: de Push To Talk button, oftewel de praat knop. Door het indrukken van deze knop kun je gaan spreken met de andere portofoons. Het is ook mogelijk om op de headset op de push to talk button te drukken om te spreken.


Headset plaatsen op Motorola CLP446
We hebben het net al even genoemd. Zonder de headset is communiceren met de Motorola CLP446 niet mogelijk. PortofoonWEB houdt continue een breed aanbod aan headsets op voorraad om jou als klant hier altijd in te kunnen voorzien. Hieronder zullen we uitleggen wat de beste manier is om de headset te bevestigen. 

- Pak de headset bij de plug beet. Doe dit bij het bevestigen niet bij de draden, dit kan breuken in de headset veroorzaken.
- Plaats de plug in de portofoon bij nummer 4. Draai de portofoon (niet de headset!) vast aan de headset.
- Bevestig de headset door middel van een lus aan de achterzijde van de portofoon. Dit voorkomt het draaien van het snoer, met als gevolg een defecte headset door een kabelbreuk. Om dit te doen draai je de riemclip horizontaal om ruimte te maken. Maak een klein lusje in het snoer en schuif deze onder de brug aan de achterzijde van de portofoon door. Druk hierna het snoer in de halve cirkel. Zorg dat het snoer niet onder spanning komt te staan. Het voorbeeld hoe de headset te bevestigen vind je hieronder.

Het juiste kanaal instellen op de Motorola CLP446
Om met een persoon met een andere CLP446 te kunnen spreken is het belangrijk om de portofoons op dezelfde kanalen te hebben. Bij de Motorola CLP 446 hebben alle kanalen een eigen kleur gekregen. Standaard staan er acht verschillende kanalen op de CLP446. 
- Kanaal 1: Rood
- Kanaal 2: Groen
- Kanaal 3: Geel
- Kanaal 4: Blauw
- Kanaal 5: Paars
- Kanaal 6: Wit
- Kanaal 7: Ijsblauw
- Kanaal 8: Oranje

Tussen de kanalen switchen is erg makkelijk gehouden op de CLP446. Met 3 korte stappen is dit al geregeld:
- Stap 1: Druk op de menukop (knop 5) om naar kanalen te gaan
- Stap 2: Druk op “–“ (knop 1) of “+” (knop 2) om tussen de kanalen te switchen
- Stap 3: Wacht 3 seconden of druk op de PTT knop (knop 7) om het menu te verlaten.
Je hebt nu de portofoon op een ander kanaal gezet. Doe dit ook bij de andere portofoon(s) zodat deze op hetzelfde kanaal zit.

Opladen van de Motorola CLP446
Bij de eerste start met de Motorola CLP446 is het belangrijk om de accu goed op te laden. Dit kan op de tafellader of op een multilader voor meerdere portofoons. Wanneer na gebruik de accu bijna leeg is zal de portofoon je waarschuwen met een pieptoon. Deze zal naarmate de accu leger wordt steeds sneller gaan. Wil je de status van je accu weten? Druk dan kort op de aan/uit knop (knop 3)

Houd onderstaande zaken goed bij in de gaten bij het laden van de Motorola CLP446:
- De headset mag blijven zitten in de CLP446, maar moet niet om het toestel worden gedraaid. Dit is natuurlijk niet goed voor de headset, maar kan ook problemen voor de portofoon veroorzaken doordat deze de warmte niet goed kwijt kan.
- Zet de portofoon uit als deze in de oplader gaat. Staat deze per ongeluk toch aan. Haal de portofoon eerst uit de lader voordat je deze uit zet.
- Wanneer de portofoon verkeerd wordt geplaatst of nog aan staat zal er een rood lampje gaan knipperen. Controleer wat er mis is.


De belangrijkste accessoires van de Motorola CLP446
- De headset is verkrijgbaar in de originele Motorola variant. Wil je graag een iets voordeligere variant, deze heeft PortofoonWEB ook in haar assortiment van onder andere ons eigen huismerk. 
- De lader. Verkrijgbaar in een docking station/tafellader en een multilader voor 6 portofoons.
- De broekriemclip
- mocht je accessoire hier nu niet tussen staan. Vrees niet, wanneer je ons contact zullen we actief aan de slag gaan om deze voor je te regelen.