Een app op je portofoon of walkie talkie

Een app op je portofoon of walkie talkie

 

We leven in een tijd waar de apps je bijna om de oren vliegen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iemand die er een app voor ontwikkeld heeft. Natuurlijk is er ook zoiets als een Walkie Talkie App of een Portofoon App.

Hoe werkt een portofoon met app?
 
Om de combinatie van een portofoon en een app mogelijk te maken kun je de vergelijking maken met een smartphone. Vroeger had iedereen een Nokia 3310 waar je alleen maar mee kon bellen. Nu heeft bijna iedereen een smartphone waar je de hele wereld mee kunt verkennen. Een groot verschil. 

Eigenlijk is een smartportofoon niet veel anders dan een smartphone. Het grote verschil is dat bij een smart portofoon een PTT (Push To Talk) knop aan het toestel is toegevoegd. Op onze website staan veel verschillende modellen smartportofoons, deze vind je 
hier.

We noemen deze toestellen ook wel 3G / 4G / Wifi portofoons. Deze zogenaamde POC portofoons werken via het netwerk. Meer informatie hierover vind je op ons nieuwsbericht over POC. Groot voordeel ten opzichte van de traditionele portofoons is het bereik. Daar waar je vroeger beperkt was qua bereik kun je nu je bereik in principe oneindig maken. Zolang je netwerk hebt heeft je portofoon bereik en kun je aan de slag.

Apps voor op je smart portofoon.
Er zijn meerdere apps in omloop voor het gebruik op een portofoon. De bekendste en meest gebruikte app is Zello. De Zello app is uitgebracht in een betaalde en een onbetaalde variant. De betaalde variant biedt extra mogelijkheden ten opzichte van de gratis variant. Maar ook de gratis variant is voor veel gebruikers al een goed bruikbare app. Voor meer informatie over Zello verwijzen we graag naar 
dit nieuwsbericht wat we al eens hebben geplaatst.

Een ander veel gebruikte app is RealPTT. Deze app heeft in grote lijnen dezelfde werking als het eerder genoemde Zello. Het is een prima app om te gebruiken bij portofoon communicatie via het netwerk. Naast deze apps mag ook PeakPTT niet missen. Een professioneel opgezette app die ook uitermate geschikt is om te gebruiken.

Zo zijn er vele apps te noemen. We gaan er hier nog eentje uitlichten. Dit is Voxer Business. Ze noemen zichzelf de “leading walkie talkie app.” Zover willen we hier nog niet gaan. Maar dat het een goede app is voor je smartportofoon durven we wel te zeggen. Het is een mooie complete app om met een team te gebruiken. 

Aanbieders van smart portofoon netwerken
Bij de aanbieders mag ons eigen Smartportofoon netwerk niet missen. Met trots kunnen wij zeggen dat dit netwerk wordt gezien als een zeer professioneel netwerk wat je eigenlijk nooit in de steek laat. Het Smartportofoon platform maakt gebruik van eigen servers binnen het Virtual Trunking netwerk. Dit maakt het tot een zeer stabiel en betrouwbaar netwerk. Jarenlange ervaring en kwaliteit heeft er voor gezorgd dat veel mensen voor dit netwerk kiezen.  Kijk voor meer informatie hierover ook eens op onze 
speciale website voor dit netwerk. Of contact ons telefonisch of via de mail.

Een ander veel gebruikt netwerk is het Telosystems netwerk. Ook dit netwerk is een professioneel opgezet netwerk. Het nadeel van dit netwerk is dat je als gebruiker de onmisbare kennis van onze experts van het Smartportofoon netwerk misloopt. Verder kunnen we geen grote nadelen van dit netwerk opnoemen.

Ook willen we het IRN Netwerk nog benoemen. IRN staat voor Internet Radio Network (niet te verwarren met International Research Netwerk, wat de politie gebruikt.) IRN is een netwerk wat VoIP / RoIP via Teamspeak 3 mogelijk maakt, dit wordt veel gebruikt onder gamers. Net als bij de eerder genoemde platformen stelt ook IRN je in de mogelijkheid  om privé gespreksgroepen te creëren. Een interessant en zeer bruikbaar netwerk.

Kortom, een heel verhaal over een Portofoon App of Walkie Talkie App. Je ziet dat er heel veel mogelijkheden zijn om je wereld te vergroten. Met de juiste app en/of het juiste netwerk wordt je bereik oneindig. Wie wil dit nu niet?

Terug naar blog overzicht:

← Vorige Volgende →